Krásno sa stáva priemyselným centrom

Mesto Krásno nad Kysucou sa v posledných rokoch mení v každej sfére, dôkazom čoho je aj oblasť priemyslu, v ktorej stúpa záujem investorov o budovanie nových závodov.

Média síce upozorňujú na ochladenie trhovej ekonomiky a niektoré firmy už začali s prepúšťaním zamestnancov, no zdá sa, že nášho mesta sa to netýka, o čom svedčí zahájenie výstavby nového závodu.

Firma Trustacom s. r. o., presunie časť výroby z inej lokality do nášho priemyselného parku a plánuje ju rozšíriť. Je to slovenská firma a zaoberá sa strojárenskou výrobou. Včera 1. októbra 2019 sa poklepkával základný kameň plánovanej prevádzky a práve v tento deň firma oslávila 10. výročie od svojho vzniku. „Po niekoľkých rokoch sa opäť vraciam do rodného mesta, ktoré sa zmenilo na nepoznanie.  Dúfam, že s pomocou mesta sa nám bude dariť a budeme úspešní, uviedol jeden z konateľov firmy.

Ďalšou firmou, ktorá prichádza do priemyselného parku je firma 3 Energy s.r.o., ktorá spája najmodernejšie výrobné linky od kovovýroby a spracovania súčiastok, cez následnú povrchovú úpravu, až po tepelné spracovanie. S výrobou sa plánuje začiatkom budúceho roka.

„Okrem týchto prevádzok, ktoré začali stavebné práce začiatkom mesiaca október, mesto rokuje s ďalšími investormi, ktorí by budúci rok mohli začať s výstavbou nových závodov. Potešujúce je ukončenie stavby najväčšieho objektu pre firmu TI-Hanil Slovakia s.r.o., ktorá vyrába brzdové a palivové vedenia. Minulý mesiac jej bolo vydané kolaudačné rozhodnutie a začiatok spustenia prevádzky by malo byť už koncom tohto roka. Táto firma bude jedna z najväčších zamestnávateľov, ktorá zamestná až sedemsto zamestnancov, časť príde z mesta Čadca odkiaľ sa firma presťahovala a ďalší nábor zamestnancov sa uskutoční v najbližších dňoch“, povedal primátor mesta Jozef Grapa.

Krásno sa v súčasnosti stáva priemyselným centrom v okrese Čadca, nielen počtom vytvorených nových pracovných miest, novými halami ale aj perspektívou pre rozvoj mesta do budúcnosti.

Galéria k článku