Kompostéry čakajú na svojich majiteľov

Kvalita životného prostredia

Mesto Krásno nad Kysucou pred časom avizovalo prideľovanie záhradných kompostérov pre domácností. Záujem o pridelenie bezplatného kompostéru je značný a čom svedčia evidované žiadosti, preto sa mesto snažilo vyhovieť všetkým záujemcom.

Napriek tomu, že kompostéry sú už k dispozícii, o čom svedčia aj fotografie pod článkom, kde ich bol osobne prevziať primátor mesta Jozef Grapa, musíme čakať na kontrolu z riadiaceho orgánu vzhľadom k tomu, že kompostéry sú financované z Európskej únie.

Našou snahou je, aby všetky administratívne úkony prebehli čo najskôr a kompostéry, ktoré sú uskladnené sme mohli v blízkej dome distribuovať žiadateľom.

Podľa informácii od občanov, ktorí si zakúpili kompostér, ak sa dodržujú zásady správneho kompostovania, biologický odpad zo záhrady, či z kuchyne sa zmení na humus, ktorý môžeme využívať na hnojenie a tak vrátiť živiny späť do pôdy.

Dúfame, že v krátkom čase si budú môcť prihlásené domácností prevziať sľúbený kompostér o presnom dátume Vás budeme informovať.

V prípade ak ste si ešte nevyplnili žiadosť, môžete tak urobiť vyplnením tohto formulára: žiadosť o pridelenie kompostéra.

Galéria k článku