Fotopasce opäť prichytili ľudí pri zakladaní čiernych skládok

Fotopasce, ktoré zakúpilo mesto Krásno nad Kysucou začínajú prinášať svoje ovocie. Fotky, ktoré sú vo fotogalérii pod článkom, zachytávajú občanov priamo pri zbavovaní sa nechceného odpadu.

Zariadenie je vybavené detektorom pohybu a fotky v reálnom čase posiela na dispečing mestskej polície. Fotopasce postupne presúvame po miestach, kde skládky vznikajú najčastejšie.

Je smutnou realitou, že mesto disponuje zberným dvorom a aj napriek tomu, sa stále nájdu občania, ktorí nelegálne vytvárajú čierne skládky. Zdá sa, že pre niektorých je to asi ďaleko... Radšej zaplatia vyrubenú pokutu ako by mali zaplatiť drobné za odpad na zbernom dvore, alebo sú leniví vytriediť odpad, pretože do zberného dvora sa odovzdáva iba pretriedený odpad.

Kontajner na fotografii je určený na drobný komunálny odpad pre občanov, ktorí v danej lokalite vlastnia nehnuteľnosť a nie tam možnosť umiestniť malé zberné nádoby.

Aj keď policajti nepristihnú osobu priamo pri čine, podľa fotografií dokážu pôvodcu odpadu identifikovať. V prípade usvedčenia im hrozí vysoká pokuta, alebo trestné stíhanie.

Okrem ľudí, ktorí do prírody odpad nosia, je v Krásne nad Kysucou aj dosť ľudí, ktorí robia opak a vedia, kde sa zberný dvor nachádza.

Galéria k článku