Bojujme spoločne proti rakovine

Mesto Krásno nad Kysucou v posledných rokoch organizuje viacero kultúrnych, či športových podujatí, na ktorých sa stretávajú naši občania. Život však občas vie byť veľmi krutý a niektorí ľudia nemajú také šťastie, lebo ich postihne onkologické ochorenie. V našom okolí poznáme viacero občanov, ktorí s týmto zákerným ochorením statočne bojujú a nevzdávajú sa.

„Chcem týmto ľuďom, ktorých postihol takýto osud, nezištne pomôcť a ostatným pripomenúť, že musíme byť spolupatričný. Preto sme sa zapojili do kampane Na kolesách proti rakovine a plánujeme už 17. ročník tohto dobročinného podujatia. Mesto je predurčené na tento projekt, vzhľadom k tomu, že sme minulý rok v jeseni dobudovali ďalší úsek cyklotrasy a z Krásna sa stal cyklistický unikát, ktorý spája dve unikátne cyklotrasy,“ uviedol primátor mesta.

Vo štvrtok 31. januára 2019 sa uskutočnilo pracovné stretnutie primátora mesta Jozefa Grapu spolu s manažérom nadácie J. Jurášom a dohodli sa, že dňa 23. júna 2019 sa zapojíme do projektu Na kolesách proti rakovine a vyzveme i okolité obce.

Veríme, že podujatia sa zúčastní čo najviac cyklistov, kolobežkárov, korčuliarov. Zapojiť sa môžu i mamičky s kočíkmi, ale radi privítame aj iný recesný nápad ako zapojiť “kolesá“ a tak podporiť dobrú vec.

Mimoriadne vítaní budú naši hendikepovaní spoluobčania na vozíkoch. Nepôjde o preteky, víťazmi budú všetci účastníci, ktorí svojou účasťou takto finančne či morálne podporia boj proti zákerným nádorových ochoreniam.

Súčasťou podujatia bude verejná zbierka, ktorou podporíme prevenciu a výskum proti tejto chorobe. Podporiť ju môžete aj zakúpením propagačných materiálov Na kolesách proti rakovine.

Dúfame, že okrem obyvateľov sa zapoja aj podnikateľské subjekty a podporia toto jediné podujatie svojho druhu na Kysuciach.

Galéria k článku