5. etapa Petra Káčera v Krásne nad Kysucou

Včera 27. júna Peter Káčer, správca nadácie TA3 navštívil na špeciálne upravenom bicykli aj naše mesto Krásno nad Kysucou a šľachetnou myšlienkou každoročne vydáva na cestu naprieč Slovenskom, aby pomáhal iným ľuďom a to aj napriek tomu, že je sám hendikepovaný.

Žiaľ, aj v našom meste žijú mladí ľudia, ktorí sú hendikepovaní. Pri tejto príležitosti darovala nadácia TA3 Peter Káčer 1000€ šek jednému z našich občanov. Túto sumu rodičia hendikepovaného chlapca využijú na rehabilitáciu a zdravotné cvičenia, ktoré mu zlepšia zdravotný stav.

Peter Káčer vyštartoval spolu s dobrovoľnými účastníkmi na bicykloch o 9:00hod. z námestia pred kultúrnym domom po cyklotrase na Rínok sv. Michala v Starej Bystrici a späť.

“Dnešný deň je jeden z tých, kedy sa oplatí byť vo funkcii primátora mesta, pretože sme spolu s ďalšími skvelými ľuďmi podporili dobrú vec. Je to mimoriadne krásna myšlienka a som nesmierne rád, že si pán Káčer vybral práve naše mesto v rámci piatej charitatívnej etapy a prešiel s pelotónom jazdcov cyklotrasu, ktorú si veľmi pochvaľoval“, uviedol primátor mesta Jozef Grapa.

Okrem cyklistiky bol pripravený i bohatý kultúrny program, v ktorom sa predstavila speváčka Martina Schindlerová. Nechýbali ani domáca folklórna scéna v podaní DFS Sedmohlások, FSk Vrabčiar, a heligonkári Jarky Jelinkovej.

Ďakujeme všetkým zúčastneným za podporu Petra Káčera, ako i susedným obciam Zborov nad Bystricou, Klubina a Starej Bystrici za pomoc pri zorganizovaní skvelej akcie, ktorá má dušu a hlavne misiu.

Photo by: E. Koprna

Galéria k článku