Drevári darovali škôlkarom nový nábytok

Medzinárodný deň detí (MDD) je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. Medzinárodný deň detí sa zvyčajne (ale nie všade) oslavuje každoročne 1. júna. Na Slovensku sa slávi od roku 1952. Nebolo to ináč ani v piatok 1. júna v Materskej škole Lesnícka v Krásne nad Kysucou.

Okrem hier a rôznych dobrôt zo strany pedagogických pracovníkov, im žiaci SOŠ drevárskej a stavebnej v Krásne za účasti primátora mesta Jozefa Grapu a riaditeľa SOŠ drevárskej a stavebnej Jána Palka pripravili prekvapenie v podobe darčeka. Jednu triedu vybavili užitočným nábytkom, ktorý im odovzdali jeho tvorcovia žiaci tejto strednej školy. Nábytok u tých najmenších mal veľký úspech už pri rozbaľovaní. Ležadla si hneď aj odskúšali pričom im očká žiarili nesmiernou radosťou.

Veľkú radosť z tohto užitočného darčeka mali nielen škôlkari, ale aj Ján Palko. „ Som rád, že nábytok ktorý vyrobili naši žiaci má takýto úspech v škôlke. Verím, že bude využívaný každý deň. Potrebné je poďakovať naším žiakom profesie stolár, ktorí vyrobili kostru a skrinky. Dievčatá čalúnničky zanechali svoj podpis pri čalúnení rozkladacích kresiel. Ide o detskú tematiku na ktorú nadväzuje aj látka do tohto priestoru. Najväčší podiel mal kolektív dievčat, Čuboňová, Kanitrová, Korcháňová a Gacíková, ktoré urobili kus práce pri tvorbe tohto diela.“

Primátor mesta Jozef Grapa vyzdvihol výbornú spoluprácu so strednou školou slovami. „ Dobrá spolupráca mesta so SOŠ drevárskou a stavebnou sa plne prejavila aj na MDD. Žiaci tejto školy vytvorili nábytok pre jednu triedu MŠ na Lesníckej ulici. Nábytok s ležadlami, ktorý vyrobili mal na výstave v Nitre veľký úspech. Myslím, že tá radosť, ktorú dnes prejavili detí len potvrdila, že to bola vynikajúca myšlienka. Bol to dobrý spôsob ako im spestriť ich dnešný sviatok hrami, ale aj nábytkom. Verím, že tieto detí ich to upúta a po skončení ZŠ sa rozhodnú pre štúdium na tejto škole. Musím poďakovať aj ich pedagógom, veď tieto výrobky možno porovnávať s profesionálnymi firmami. Verím, že aj z týchto škôlkarov vyrastú šikovní odborníci. Dnešný deň sa im aj takto spestril a tento nábytok budú používať často,“ vyjadril presvedčenie Jozef Grapa.

Galéria k článku