Zákysučie má nový športovo oddychový areál

Mestské sídlisko v Zákysučí má od včera areál, ktorý môžu závidieť oveľa väčšie sídliska a veľké mestá. Otvorenie tejto športovo oddychovej zóny netrpezlivo očakávali nielen obyvatelia tohto sídliska ale aj obyvatelia priľahlých rodinných domov. O tom svedčí i veľká návšteva malých ale aj dospelých účastníkov včerajšieho slávnostného otvorenia.

V peknom prostredí na brehu rieky Kysuca vybudovalo mesto nové detské ihrisko s oplotením a lavičkami kde si mamičky s ratolesťami môžu bezpečne oddýchnuť a deti sa do sýtosti vyšantiť. Okolo celého areálu je vybudovaný chodník, ale aj pumptracková dráha, na ktorej sa deti môžu vyšantiť na kolobežkách, korčuliach, či bicykloch vďaka rôznym zákrutam, prevýšeniam a nerovnostiam, ktoré ich veľmi lákajú.

Pre väčšie deti je vybudované viacúčelové ihrisko s umelým osvetlením, kde sa môžu po celý deň zabaviť  pri loptových hrách. Tí,  ktorí si chcú  posilniť svoje svaly majú k dispozíciu workoutové ihrisko pre dospievajúcu mládež, ale i pre dospelých.

Pre dospelých je najzaujímavejší priestor v zátiší Vlčovského potoka,  kde sú vybudované tri krby s príslušenstvom, kde si obyvatelia môžu grilovať či opekať dobroty ale aj stretávať sa na rôznych posedeniach.  Niektorí už prejavili záujem urobiť piknik v týchto priestoroch nakoľko sa blíži  ich narodeninový sviatok.

Pre dospelých sú vymedzené aj hriadky nasadenej zeleniny, prípadne okrasných rastlín a celý areál je vysadený desiatkami okrasných stromov listnatých či ihličnatých. Vo vodnej priekope je množstvo vodných rastlín, ktoré po zrastení budú robiť nádherné zákulisie.

Podľa vyjadrenia primátora  tento nápad s vybudovaním zóny ho napadol práve pre veľký nevyužitý priestor kde rástla burina a ťažko sa udržiaval v stave ktorú si zaslúži nové sídlisko  a tento vhodný priestor ktorých je v meste málo, dostal úplne iný rozmer a zlepšil životný priestor obyvateľom tohto sídliska.

Vzhľadom k tomu, že sú to mestské byty kde býva viac ako 400 obyvateľov, touto zónou ich bývanie získalo na lukrativite a mestské byty v budúcnosti aj na cene.

Športovo oddychová zóna bola vybudovaná vďaka Integrovanému regionálnemu operačnému programu, spolufinancovaná  Európskym fondom regionálneho rozvoja, názov projektu Revitalizácia vnútrobloku sídliska v Krásne nad Kysucou- mestská časť Zákysučie.

logá projektu

Galéria k článku