Vítanie jari

Okrem kresťanských tradícii sú veľkonočné sviatky spojené s vítaním jari, kedy sa prebúdza príroda zo zimného spánku, vtáci spievajú oslavné piesne a rodia sa nové mláďatá.

Včera 20. marca 2024 sme privítali oficiálne prvý jarný deň. Pani Zima odovzdáva žezlo svojej mladšej sestre Jari, končí sa vláda znamenia Rýb, a tým aj prevaha noci nad dňom.

S jarným obdobím sa prebúdza chuť do života, preto by sme nemali zabúdať ani na naše mesto, kde práve prebiehajú čistiace práce chodníkov, ciest a trávnatých plôch.

V rámci výzdoby, pracovníci Mestského podniku Krásno nainštalovali veľkonočného zajaca s vajíčkami na fontánu pred radnicu, kde sa zvyknú fotiť najmä deti. Do oka padnú i kvetináče vysadené pestrofarebnými jarnými kvetinami. Novinkou je narcisový veniec, ktorý symbolizuje radosť zo slnečného počasia.

„Dnes sme spoločne so žiakmi 2. ročníka ZŠ Mládežnícka povešali veľkonočné vajíčka do stromčekovej aleje, aby zdobili zeleň pred bytovkou. Pre deti to bolo malé odreagovanie sa zo školského vyučovania a úsmev na ich tvári svedčí o radosti. Japonské čerešne čoskoro rozkvitnú do bielo-ružova, preto pozývam rodičov detí ale i mladých zaľúbencov na prvomájový bozk pod rozkvitnutou čerešňou. Zároveň ma teší, že deti majú vzťah a zachovávajú naše zvyky a tradície“, uviedol primátor J. Grapa.

Megakraslica zdobená v mestskej trikolóre, ktorá je vysoká 1,5m sa odkotúľala pred farský kostol sv. Ondreja apoštola. Veríme, že bude vítať nielen návštevníkov ale poteší aj občanov mesta.

Ďakujeme deťom a všetkým, ktorí nám pomohli zrealizovať veľkonočnú výzdobu v meste.

Galéria k článku