Vitaj prvý občan mesta 2024

V každej rodine zavládne veľká radosť, keď sa jej narodí prvé dieťa. Keď sa narodí prvý občan v meste radosť má i vedenie mesta. Tento rok sme sa prvého občana dočkali skôr ako ten minulý rok.

Mesto pred niekoľkými rokmi zaviedlo tradíciu osobných návštev a práve dnes sme boli privítať prvé narodené dieťa v roku 2024 - Zairu Grapovú, ktorá je prvou občiankou nášho mesta. Už z jej priezviska vyplýva, že má k primátorovi veľmi blízko, je jeho druhou vnučkou.

O to je tá radosť väčšia, že už máme dvoch vnukov a dve vnučky. Som nesmierne rád, že mamina i malá Zaira sú v poriadku, pekne papá, priberá na váhe a spinká. Pri každom narodení dieťaťa sa nesmierne teším, lebo ak sa rodia deti v našom meste, má budúcnosť. Poďakovanie patrí i rodičom, ktorí sa rozhodli tu ostať bývať a vychovávať svoje deti. Prajem nielen novonarodenej vnučke, ale i všetkým deťom a im rodičom pevné zdravie, veľa lásky a trpezlivosti pri výchove svojich ratoslestí. Dúfam, že mesto im bude vždy vytvárať vhodné podmienky, aby tu mohli stráviť bezstarostné detstvo, spokojnú mladosť a zostali tu žiť,“ povedal primátor mesta J. Grapa.

Zaira sa narodila 10. januára 2024 o 04.06 hod. s mierami 3600 g a 51 cm. Je druhorodenou dcérkou šťastných rodičov Adriána a Aňušky. Doma má staršiu sestričku Timejku, ktorá sa už nevie dočkať, kedy sa spolu zahrajú.

Primátor mesta odovzdal mamičke kyticu kvetov, oteckovi darčekový kôš a finančný dar bábätku. Na záver návštevy nechýbal ani podpis do Pamätnej knihy.

„Rodina je miestom lásky a života. Miestom, kde sa rodí život“. J. Pavol II.

Galéria k článku