Krásno navštívila tajomníčka Ministerstva dopravy

Vedenie mesta už dlhšiu dobu jedná o strategických projektoch. Dnešná pracovná návšteva štátnej tajomníčky Ministerstva dopravy JUDr. Denisy Žilákovej, MBA, LL.M so sprievodom, priniesla ďalší posun a dve dobré správy týkajúce sa budúcnosti nášho mesta.

Spolu s investičným riaditeľom Železníc Slovenskej republiky sa vedenie mesta dohodlo, že navrhované riešenie problémového parkovania pri železničnej stanici, ktoré sme začali riešiť v minulom roku sa začne realizovať už v tomto roku. Na voľnej ploche tak vybudujú železnice odstavnú plochu pre automobily, vďaka čomu sa zlepší možnosť parkovania pre cestujúcich železničnou dopravou. Už v marci by sa malo začať s verejným obstarávaním na dodávateľa tejto stavby.

Druhou témou, ktorú vedenie mesta taktiež rieši dlhodobo je vybudovanie terminálu integrovanej osobnej dopravy so zástavkou pre osobné vlaky v centre mesta. Projekčne a investične Ministerstvo dopravy ako i Železnice Slovenskej republiky pristupujú veľmi zodpovedne, zatiaľ sa žiaľ termíny realizácie tejto stavby oneskorujú kvôli požiadavkám na ochranu životného prostredia od Chránenej krajinnej oblasti Kysuce. Ministerstvo vyvinie čo najväčšie úsilie, aby sme vyriešili a zosúladili postoj k životnému prostrediu tak, aby sme mohli začať s výstavbou v rámci tohto plánovacieho obdobia z operačného programu Slovensko, spolu s rekonštrukciou železničnej trate Krásno – Čadca.

Primátor mesta Jozef Grapa týmto ďakuje vedeniu Ministerstva dopravy a osobne p. štátnej tajomníčke za ochotu prísť na dotknuté miesta a vidieť na vlastné oči v akom štádiu sa oba projekty nachádzajú a čo treba urobiť pre úspešnú realizáciu týchto projektov, ktoré sú pre Krásno potrebné a dôležité.

Galéria k článku