Pozor zmena rýchlosti v centre mesta

Nedobudovaná diaľnica D3 a zvyšujúci sa počet áut robí problémy nielen na hlavnej ceste I/11 ale prenáša sa i na naše mesto.

Čoraz viac osobných automobilov si skracuje dobu čakania na zapchatej I/11 cez naše mesto smerom do Dunajov a Ochodnice. Ponáhľajúci sa vodiči ohrozujú dopravu či už pešiu, cyklistickú ale aj motoristickú a niekedy aj naši spoluobčania sa bezhlavo rútia po štátnych, či mestských komunikáciách.

Preto vedenie mesta v spolupráci s dopravnými projektantami, Dopravným inšpektorátom policajného zboru ako i Okresným úradom - odborom dopravy pristúpilo k celomestskej zonácii na rýchlosť 40 km/hod. Zóna 40 km začína od betónového mosta za svetelnými semaformi a končí až za železničkou stanicou smerom na Dunajov.

Obmedzenie rýchlosti na 40 km/hod. platí na všetkých priľahlých mestských komunikáciách. Chceme upozorniť občanov, že budú zvýšené dopravné hliadky a vo zvýšenej miere bude meraná i rýchlosť na dodržiavanie tejto predpísanej rýchlosti.

Dúfame, že zonácia dopravy na 40 km/hod. zvýši bezpečnosť najmä peších, cyklistov a prispeje k upokojeniu dopravy na označených cestách.

Galéria k článku