Ondrejovské hody navštívila aj Perinbaba

V Krásne nad Kysucou sa v prvú decembrovú nedeľu 2023 konali tradičné Ondrejovské hody, na počesť patróna nášho kostola a celej farnosti, svätého Ondreja.

Svätú omšu vo farskom kostole celebroval dekan farnosti Mgr. Marian Vojtek a kaplán Mgr. Miroslav Cvrkoň. Anjelským spevom počas celej sv. omše ich sprevádzal spevácky zbor Makabi.

Od skorého rána sa po meste šírila vôňa medovníkov, sladkostí, ale aj medovinky. Každý si prišiel na svoje. Nechýbala ani tradičná zabíjačka a rôzne špeciality. Či už to bol chlieb s masťou a cibuľou, tlačenka, jelitká, klobáska, alebo kapustnica.

„Iné mestá či obce oslavujú svojich patrónov v letných mesiacoch, ale i v zimnom termíne hodových slávností mesto vie zabezpečiť kvalitné podujatie na počesť vysviacky nášho kostola. Počasie bolo pravé zimné, až mrazivé a krásňania i návštevníci z okolia sa mohli presvedčiť, že sa oplatí prísť na námestie sv. Ondreja. Tento rok sme po prvýkrát mali tombolu o prasiatko, ktoré určite urobilo radosť dvom výhercom“, povedal primátor mesta Jozef Grapa.

Okrem stánkového sortimentu si návštevníci mohli zakúpiť vianočné darčeky a vychutnať si príjemnú atmosféru pri primátorskom punči.

K chutnému jedlu samozrejme nesmela chýbať ani dobrá nálada, o ktorú sa postarala folklórna skupina Vrabčiar a Kysucká muzička.

Naše hody sú za nami. Veríme, že sa Vám pripravený program páčil a Perinbaba umocnila predvianočnú náladu.

Galéria k článku