Októbrové stretnutie seniorov

Mesiac úcty k starším si každoročne pripomíname stretnutím jubilantov, ktorí sa zišli na slávnostnom obede s primátorom mesta. Dňa 4. októbra 2023 sa uskutočnilo ďalšie stretnutie so seniormi, ktorí v treťom štvrťroku oslávili narodeniny.

Pred slávnostným obedom sa spoluobčanom prihovoril primátor mesta Ing. Jozef Grapa. „Dovoľte mi, aby som vyjadril úprimnú radosť z toho, že ste prijali moje pozvanie a prišli ste na milé podujatie, ktoré mesto Krásno nad Kysucou tradične organizuje na Vašu počesť a úctu k Vášmu veku a životnému dielu. Mojou víziou bolo a je rozvíjať mesto, ale bez Vašej pomoci by to nebolo možné. Spoločne sa nám podarilo zveľadiť našu dedinku na mesto Krásno. Nedávno sme otvorili Zariadenie opatrovateľskej služby, zrekonštruovali Materskú školu u Blažky, či Základnú umeleckú školu. V blízkej dobe plánujeme postaviť nové bytovky s materskou školou v Zákysučí, kde vyrastie aj oddychový park a workoutové ihrisko. Budovanie mesta nie je len asfaltácia ciest, ale je nevyhnutné zabezpečiť aj kvalitné služby pre občanov. Veľmi dôležitou je v súčasnej dobe práve tá zdravotnícka. Preto som hrdý, že sa nám podarilo zriadiť novú ambulanciu všeobecnej lekárky. Vždy sa poteším aj maličkosti, ako sa naše mesto mení a spríjemní mi deň“.

Jubilanti boli obdarovaní pri príležitosti svojho sviatku malou pozornosťou, ktorá sa v jesenných upršaných dňoch určite zíde, dáždnikom s logom nášho mesta a perom na pamiatku. Výborný kultúrny program pripravil Detský folklórny súbor Drevárik, ktorý pôsobí pod Základnou umeleckou školou s vedúcou Zuzkou Zuzčákovou Gacíkovou. Deti s láskou zahrali zvykoslovné pásmo detských hier, zaspievali trávnice a nechýbali ani heligónky v podaní Barborky Šustekovej a Jakubka Kolembusa.

Seniorom sa vystúpenie veľmi páčilo, veríme, že mali určite nezabudnuteľný zážitok.

Na záver “takúto spolupatričnosť ako dnes je potrebné budovať čím častejšie. Dnes som 120 seniorom poďakoval za ich životnú pomoc mestu ale to najkrajšie bolo, že najmladší obyvatelia Krásna spevom poďakovali tým najstarším“, dodal J. Grapa.

Nech je Vaša jeseň plná plodov, krásna, pokojná a slnečná.

Galéria k článku