Moderné technológie pomôžu doprave

Krásno nad Kysucou je rýchlo rozvíjajúce sa, mladé a zároveň moderné mesto.

„Snažíme sa byť lídrom vo viacerých smeroch a reagovať na potreby obyvateľov. Ideme s dobou, či už pri zbere komunálneho odpadu, kde sme začali zavádzať spomedzi prvých moderné technológie, alebo starostlivosťou o starých a odkázaných ľudí na pomoc, či v iných oblastiach samosprávy. V súčasnosti realizujeme projekt „Moderné technológie pre mesto Krásno nad Kysucou“, ktorý je financovaný z fondov EÚ z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra v hodnote viac ako 400 000 €.

Projekt rieši reguláciu dopravy, prúdy upokojenia dopravy a smerovanie pohybu osôb a dopravných prostriedkov. V projekte sú riešené lokálne enviromentálne ukazovatele /hlučnosť, prašnosť, emisie znečistených látok, teplota, vibrácie a pod./. V rámci projektu riešime i energetickú úsporu, zvýšenie bezpečnosti na verejných priestranstvách nasadením inteligentných kamier s analýzou zvuku a pohybu.

Dúfam, že moderné technológie prispejú k zlepšeniu manažérskej politiky, ktorá je nastavené na to, aby zabezpečila vo väčšej miere bezpečnosť a pomôže pri riešení dopravných problémov“, vysvetlil primátor Jozef Grapa.

Hlavným cieľom projektu je zvýšenie kvality, štandardu a dostupnosti služieb prostredníctvom implementácie moderných technológií pre obyvateľov mesta Krásno nad Kysucou.

Galéria k článku