Zahájenie nového školského roka 2018/2019

Po dvojmesačnom oddychu sa v pondelok 3. septembra 2018 opäť otvorili brány škôl, aby privítali viac ako 570 žiakov, škôlkarov, pracovníkov ZŠ a MŠ v Krásne nad Kysucou. Po svätej omši vo farskom kostole sv. Ondreja slávnosť ďalej pokračovala v areáli základnej školy. Na úvod zaznela hymna SR a všetkým prítomným sa prihovoril riaditeľ školy Vladimír Targoš a primátor mesta Jozef Grapa, ktorý poprial deťom veľkú trpezlivosť, dobré známky a veľa úspechov. Primátor mesta nezabudol ani na malých prváčikov, ktorým daroval školské balíčky so základnými pomôckami.

Ako je v posledných rokoch zvykom, mesto ako zriaďovateľ základnej školy využilo aj tieto prázdniny na rekonštrukciu niektorých školských priestorov. Okrem spojovacieho chodníka medzi pavilónom A a C a prístupového chodníka okolo školského areálu nastali zmeny aj v objekte školy, konkrétne v školskom klube. Pre veľký záujem detí o školský klub, sa museli rozšíriť kapacitne priestory, aby škola mohla vyhovieť všetkým žiadateľom.

Po otvorení školského roka v Základnej škole Mládežnícka sa presunul primátor mesta do Materskej škôlky v Krásne nad Kysucou, kde nastali tiež zmeny. Po minuloročnej rekonštrukcii budovy, sa zakúpili tento rok nové skrinky na veci, postele, či paplóny. Okrem toho sú k dispozícii nové podlahy, hygienické zariadenia a koberce na hranie. Pozitívne zmeny sú viditeľné už na prvý pohľad a nadšenie neskrývali ani rodičia.

Galéria k článku