Primátor zavítal do Domu s opatrovateľskou službou

V meste Krásno nad Kysucou sa so seniormi stretávame počas celého roka a organizujeme rôzne podujatia ako prejav vďaky za celoživotnú prácu. Október je mesiacom úcty k starším a preto sú tieto milé stretnutia ešte intenzívnejšie. Pri tejto príležitosti navštívil vo štvrtok 11. októbra primátor mesta Jozef Grapa seniorov v Dome s opatrovateľskou službou, kde im okrem vitamínových balíčkov odovzdal aj šek v hodnote 618,30€, ktorý je výťažkom z predaja výrobkov študentov zo Strednej odbornej školy drevárskej a stavebnej v rámci projektu “Deň remesiel“.

Seniorky boli potešené a ďakovali najmä za prejavený záujem a pozitívne zmeny, ktoré sa od posledného stretnutia s primátorom udiali. Rekonštrukciou prešli niektoré izby, vymenili sa staré postele a zrealizovali sa aj iné nápady, ktoré iniciuje primátor po návšteve Domu s opatrovateľskou službou.

Najviac rezonovala informácia o pripravovanom projekte výstavby a rekonštrukcie nového domu pre seniorov.

„Každý rok sa snažíme vylepšiť návrhy obyvateľov, či už vnútorným vybavením, výmenou okien, kotla, alebo zateplením budovy, ktoré už prebehli v minulosti a ďalšími investíciami, ktoré zlepšia život, no nikdy nedosiahneme také parametre ako si naši seniori zaslúžia, jedine výstavbou nového domu s opatrovateľskou službou s bezbariérovým prístupom. Podali sme žiadosť o nenávratný finančný príspevok z prostriedkov Európskej únie, ktorý je momentálne v štádiu schvaľovania a snahou je, aby sme budúci rok začali s realizáciou. Milo ma prekvapili povzbudivé slová, či slová uznania, za doterajšiu vykonanú prácu v meste, ale aj to že, seniorky sa za mňa modlia.“ uviedol primátor Jozef Grapa.

Galéria k článku