Cyklotrasy v Žilinskom kraji

Včera 11. júla 2017 sa uskutočnila pod záštitou vydavateľstva Petit Press moderovaná diskusia na témy: Podpora mladých cyklistov v Žilinskom kraji, Výstavba cyklotrás v žilinskom regióne, Nové cyklistické projekty, Vízie do budúcnosti a Riešenie cyklodopravy v meste. Medzi pozvanými bol aj primátor nášho mesta Ing. Jozef Grapa a diskutujúci hostia Juraj Hlatký špecialista – manažér pre cestovný ruch, Peter Zanický - tréner Petra Sagana, organizátor Detskej tour Petra Sagana, Dušan Dvořák, správca Nadácie KIA a Martin Kapitulík – poslanec MZ Žilina a VUC Žilina.

V rámci diskusie sa vyjadril aj primátor Ing Jozef Grapa: „ Cyklistika začína byť životným štýlom. Do mesta prichádzajú turisti aj vďaka cyklomagistrále nie len z okolia, ale z celého Slovenska, čo je veľkou výhodou, pretože cyklotrasa spája obce s krajmi a ľudí rôznej vekovej kategórie, o čom svedčí, že stretávam denne na cyklotrase nie len tých najmenších, rodiny s deťmi, teenagerov, ale aj seniorov.“

Viacerí diskutujúci sa pochvalným slovom vyjadrili o kvalite a profile našej cyklotrasy a konštatovali, že je jedna z najlepších. Z diskusie vyplynulo, že okrem športového využitia prináša cyklotrasa efekt aj pre domácu oblasť a je jedným z nosných z pilierov cestovného ruchu na Kysuciach.

Faktom zostáva, že nás nesmierne teší spoločenský záujem navštevovať naše mesto, ktoré je podstatnou križovatkou cyklotrás aj vďaka servisu a občerstveniu na cyklotrase. Odporúčame všetkým nadšencom cyklistiky našu nenáročnú cyklotrasu a dúfame, že sa čoskoro rozšíri o ďalšiu vetvu a tak zatraktívnime naše mesto ešte viac aj s prístupom do zatiaľ neprebádaných krásňanských osád a turisti spoja šport s krásou prírody.

Galéria k článku