Do pozornosti cestujúcej verejnosti

Most Horelica si opäť vyžaduje stavebnú uzávierku, preto spoločnosť SAD Žilina v súvislosti s týmto obmedzením a vytýčenými obchádzkovými trasami pristúpila k presmerovaniu prímestských liniek v Čadci.

Od soboty 16. júla bude uzatvorený dôležitý most Horelica v Čadci, náhradou zaň však bude vytvorený prejazd cez železničné priecestie pri areáli SAD. Takto síce nedôjde k obmedzeniu dopravy cez časť Horelica, no dopravca musel nevyhnutne pristúpiť k zrušeniu niektorých autobusových zastávok:

  • Čadca, námestie (Žarec) obojsmerne
  • Čadca, Okrasa obojsmerne
  • a Čadca, ul. Slobody, Tesco v smere Čadca – Žilina

Za zrušené zastávky SAD Žilina vytvorí pre cestujúcich náhradné stanovištia. Za zrušenú zastávku Čadca, námestie pribudne na trase nová zastávka Čadca, železničná zastávka mesto. V smere Žilina bude umiestnená na ceste I/11B – nový obchvat (oproti železničnej zastávke Čadca, mesto) a v smere Čadca na Ul. A. Hlinku (pri SAD)

Dôležitou informáciou pre ľudí je, že nemusia meniť svoje cestovné návyky. Dopravná obslužnosť ostane zachovaná, časy odchodov a príchodov autobusov sa nezmenia, rovnako výška cestovného bude bez zmeny.

Spoločnosť SAD Žilina sa za každých okolností snaží vyjsť v ústrety cestujúcim, preto jej zástupcovia veria, že napriek uzávierke takej dôležitej dopravnej tepny, akou je úsek Horelica - Čadca, nebude narušený ich komfort pri cestovaní do práce či za oddychom.

Tieto zmeny sa nedotknú liniek MHD Čadca, ako aj liniek Skalité – Čadca a Čadca – Svrčinovec.