Počas slávnostného otvárania oddychovo - rekreačného areálu čakal návštevníkov bohatý program

V sobotu 21. júna 2014 sa uskutočnilo slávnostné otvorenie oddychovo – rekreačného areálu, v ktorom sa nachádza novovybudovaná bowlingová dráha, fitness centrum a lezecká stena. Tieto objekty boli vybudované v rámci projektu „Rozšírenie turistickej infraštruktúry pohraničia, budovaním rekreačno – oddychových objektov v mestách Krásno nad Kysucou a Milówka“.

Dopoludnia začal program korčuliarskymi pretekmi na trati dlhej 10 km. V kategórii mužov zvíťazil Andrej Capek s časom 23,57 min a v kategórii žien Terka Stehlová s časom 26,59 min. Víťazi dostali okrem pohára a medailí aj zaujímavé darčeky. Ešte pred obedom pokračovali súťaže mladších a starších žiakov vo futbale a bowlingu, ktorých sa zúčastnili aj žiaci z priateľskej obce Milówka. Okrem toho boli pripravené aj súťaže vo futbalových a ďalších športových zručnostiach ako je preťahovanie lanom, skákanie vo vreci a ďalšie. Nechýbal ani skákací hrad, aquazorbing a ďalšie atrakcie, ktoré sa tešili medzi deťmi veľkej obľube. Na výstavných paneloch si mohli návštevníci prezrieť fotografie z priebehu výstavby športového areálu zo 40-tych rokov až po dnešný stav, aj fotografie futbalových tímov pôsobiacich v Krásne nad Kysucou. Po celý deň sa pri paneloch pristavovali ľudia a spomínali.

V poobedňajších hodinách si diváci mohli pozrieť preteky hasičských družstiev žiakov hasičských zborov hraničného poľsko-slovenského regiónu, ukážku práce kynológov a prezentáciu záchranárskych aktivít a vybavenia horskej služby. Na novovybudovanej lezeckej stene záchranári z Horskej služby Malá Fatra predviedli základy lezenia a až do podvečerných hodín sa venovali deťom, ktoré mali záujem si lezenie vyskúšať. Kynológovia prezentovali športovú kynológiu – obranu a poslušnosť a služobnú kynológiu obrannú – zadržanie páchateľa a vyhľadanie omamných látok.

Divákom sa predstavil aj cyklistický klub Freeride Kalinov Team skokmi na bicykloch z futbalovej tribúny. Naozaj bohatý program divákom zaručoval, že sa nenudili. V bowlingovom centre sa popoludní uskutočnil turnaj zástupcov samospráv Krásna nad Kysucou a Milówka. Kapitánmi družstiev boli primátori oboch miest Ing. Jozef Grapa a Róbert Pietka. Šťastie v hre prialo priateľskej Milówke, ktorá si odniesla víťaznú trofej. Po turnaji sa všetci návštevníci presunuli do okolia tribúny a začalo sa slávnostné otváranie oddychovo – rekreačného areálu. Po slávnostnom príhovore primátora mesta a hostí udelil primátor mesta ocenenia osobnostiam futbalu, medzi ktorými boli Vladimír Kinier, Miloš Targoš, Ladislav Pecko, František Gomola, Leonard Stehel a Zdeno Štrba. Potom už nový oddychovo – rekreačný areál slávnostne otvorili hostia prestrihnutím pásky. Pán farár ICLic. Mgr. Marian Vojtek novootvorený areál aj vysvätil. V závere celého programu sa uskutočnil zápas legionárov Krásna.

Počas celého dňa sa návštevníkom prihováral moderátor z rádia Sever, Roman Nadányi, ktorý ich upozorňoval aký program a kde momentálne prebieha. Návštevníkom areálu a športovcom bolo k dispozícii občerstvenie. Otvorenie zmodernizovaného oddychovo – rekreačného areálu spojené s bohatým program prilákalo množstvo návštevníkov, ktorý prichádzali a odchádzali počas celého dňa. Veríme, že areál nebudú využívať len obyvatelia mesta, ale aj návštevníci celého hraničného poľsko - slovenského regiónu.

 

„Rozšírenie turistickej infraštruktúry pohraničia, budovaním rekreačno - oddychových objektov v mestách Krásno nad Kysucou a Milówka“
Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007 – 2013
Kód mikroprojektu: WTSL.02.01.00-82-210/1O

Rozšírenie turistickej infraštruktúry pohraničia, budovaním rekreačno - oddychových objektov v mestách Krásno nad Kysucou a Milówka.

Galéria k článku