Nové investičné projekty v meste

V rámci operačného programu „Program cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007-2013“ mesto po prvom úspešnom projekte, ktorou bola rekonštrukcia úvraťovej železničky na cyklotrasu, uskutočnilo ďalší investičný projekt, ktorým bolo vybudovanie oddychovo – rekreačného areálu.

V rámci tohto projektu bola postavená obojstranná lezecká stena, ktorá je vytvorená z epoxidovej živice, kremíkového piesku a textilných vlákien. Ide o odolné materiály a životnosť takejto steny je 20 rokov. Lezecká stena je vysoká 7 m a celková lezecká plocha má 180 m2. Na stene je namontovaných približne 500 lezeckých madiel.

V priestoroch bývalej kolkárne bola zrealizovaná dvojdráha na bowling, ktorá je plne automatizovaná a poskytuje športovcom celkový komfort. Hráči si môžu sledovať priebežné výsledky, ktoré sa im zobrazujú na monitore. Taktiež je tam pripravená špeciálna dráha, ktorá zabezpečuje hru tak, aby gule nevybočili z dráhy. Súčasťou tohto centra je aj malý bar so sociálnym zariadením.

 

„Rozšírenie turistickej infraštruktúry pohraničia, budovaním rekreačno - oddychových objektov v mestách Krásno nad Kysucou a Milówka“
Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007 – 2013
Kód mikroprojektu: WTSL.02.01.00-82-210/1O

Rozšírenie turistickej infraštruktúry pohraničia, budovaním rekreačno - oddychových objektov v mestách Krásno nad Kysucou a Milówka.

Galéria k článku