Športovec roka 2023

V sobotu 17. februára sa v Dome kultúry v Čadci stretli tí najlepší z najlepších. Konal sa v poradí už šiesty ročník galavečera Športovec roka. Plná sála tlieskala oceneným športovcom, ktorí v uplynulom roku získali ocenenia, ktoré si právom zaslúžia za svoju vytrvalosť, odhodlanosť a lásku k športu.

Na galavečer prijal pozvanie aj primátor mesta Jozef Grapa a zástupca primátora Jaroslav Pagáč.  Spoločne so svojimi manželkami prišli podporiť kysuckých športovcov a odmeniť ich potleskom.

Športovcom roka 2023 sa stala bikini fitnesska Aneta Tichá, ktorá je dvojnásobnou majsterkou sveta.

Druhé miesto patrilo aktuálne jedinému Slovákovi vo World Tour tíme Martinovi Svrčekovi, ktorý prevzal Saganovu štafetu a patrí k najlepším cyklistom Slovenska.

Tretie miesto za výborné výkony získal vzpierač Vladimír Macura, ktorý sa len nedávno stal tretím najlepším vzpieračom sveta do 20 rokov. Jeho prvým trénerom je Miroslav Škrobian ktorý si odniesol cenu z mimoriadne cenenej kategórie za Oddanosť športu. Na podujatí nechýbal ani športovec Ján Drahňák, ktorý dostal čestné uznanie za druhé miesto vo svojej vekovej kategórii na majstrovstvách Európy v Spartan Race v Andorre. „Mal som tú česť zúčastniť sa na galavečere Športovec roka. Ďakujem, že som tam mohol stáť a byť toho súčasťou,“ uviedol.

Na pätnástom mieste sa umiestnil Matúš Ševčík, slovenský reprezentant vo futsale.

Primátor vyzdvihol prínos športovcov v Krásne nad Kysucou. „Ste pre naše mesto veľkou motiváciou a vzorom i pre mladšie generácie. Krásno je mestom športu o čom svedčia i mnohé obľúbené športové podujatia, ktoré spoločne organizujeme. Som hrdý, že tu vyrástli také športové talenty a verím, že aj naďalej budú trénovať ďalší skvelí športovci“, dodal primátor J. Grapa.

Do siene slávy počas galavečera boli uvedení Ladislav Pecko, rodák z Krásna, bývalý reprezentant Československa vo futbale, hráč Slovan Bratislava a Anna Krausová Marejková.

Všetkým športovcom prajeme veľa zdravia, odhodlanosti a síl trénovať. Želáme Vám všetko dobré v osobnom i v športovom živote.

Galéria k článku