Peter Poláček sa predstavil na majstrovstvách Európy

V dňoch (26. marca – 1. apríla) sa uskutočnili majstrovstvá Európy vo vzpieraní v rumunskej Bukurešti, kde sa predstavilo až 10 slovenských reprezentantov – šesť mužov a štyri ženy. Do metropoly Rumunska cestoval aj odchovanec Krásna nad Kysucou Peter Poláček, ktorý sa predstavil v B-kategórii do 77 kg, a ďalší Richard Tkáč, Karol Samko (obaja do 85 kg), Matej Kováč (do 105 kg), Radoslav Tatarčík a Ondrej Kružel (obaja nad 105 kg).

V ženskej časti malo Slovensko zastúpenie v podobe Veroniky Vrškovej (do 58 kg), Lucie Krškovej (do 63 kg), Ivany Hornej (do 69 kg) a Nikoly Seničovej (do 75 kg).

Petrov najlepší platný pokus mal hodnotu 131 kg, no 134 kg už bolo nad jeho sily a tak v hodnotení disciplíny obsadil 10. miesto. V nadhode sa pokúšal o 158 i 159 kg, ale nezaznamenal ani jeden platný pokus. „Bol to môj prvý seniorský štart za Slovensko v kategórií do 77 rokov. Aj keď to nevyšlo podľa mojich predstáv, bol to veľký zážitok a kvalitné preteky, kde som nazbieral potrebné skúsenosti do budúceho športového života,“ povedal na margo svojho vystúpenia na ME Peter Poláček.

Galéria k článku