MSR - Mladších Žiakov Trenčín

Cez víkend sa konali MSR ml. žiakov vo vzpieraní v Trenčíne, kde sa stretlo až 54 pretekárov, ktorí boli vybraní SZV za svoje výkony. Súťažilo sa v hmotnostných kategóriach v mládežníckom štvorboji a to trojskok z miesta, hod medicinbalom , trh a nadhod súpažný. Mesto Krásno nad Kysucou reprezentovalo až šesť pretekárov a to Dianka Brodová, Miroslav Škrobian, Martin Franek, Braňo Adámek, Andrej Trúchly a Vladimír Macura.

Súťaž bola rozdelená do troch častí, ako prvé sa predstavili dievčatá. Dianka Brodová si utvorila aj osobák v nadhode, keď dostala nad hlavu 39kg. Potvrdila že v tejto hmotnostnej kategórii nenašla premožiteľku a vybojovala prvé zlato pre klub výkonom 340,93 sin.b.

V druhej skupine sa predstavili až traja pretekári Miroslav Škrobian štartoval do 40 kg a pre klub vybojoval druhú zlatú medailu výkonom 359,29 sin.b. Bol to druhý najlepší výkon súťaže chlapcov. Do 45kg štartoval Braňo Adámek pre ktorého to boli prvé MSR. Nakoniec skončil na peknom štvrtom mieste výkonom 264,29 sin.b. Ako druhý sa predstavil Martin Franek, ktorý v tejto kategórii bol favoritom na zlato. Do klubu pribudla tretia zlatá medaila. V poslednej tretej skupine ostali dvaja pretekári. Andrej Trúchly štartoval do 50 kg. Nakoniec prehral boj o zlato a vybojoval striebornú medailu výkonom 305,95 sin.b. Ako posledný a zároveň najlepší pretekár celej súťaže sa predstavil Vladimír Macura, ktorý štartoval do hmotnostnej kategórii nad 62kg. Už na súpiske bol veľký favorit na zlato, kde to aj potvrdil svojimi výkonmi a stal sa tretíkrát po sebe MSR výkonom 447,26 sin.b.

Domov sme priniesli štyri zlaté medaile,jedno striebro a krásne štvrté miesto.

Galéria k článku