V Krásne sa celý deň športovalo

Už od skorých ranných hodín sa sobota 26.júla 2014 v Krásne niesla v duchu športu. Námestie pred Kultúrnym domom sa zapĺňalo priaznivcami cyklošportu, ktorí si prišli zmerať sily na 1. ročníku Krásňanskej cyklo-20tky. Ako minulý, tak aj tento rok sa pretekov zúčastnil veľký počet pretekárov. Celkový počet pretekárov bol 52 a súťažili v 3 kategóriach – muži do 50 rokov, muži nad 50 rokov a ženy bez rozdielu veku. Štart bol v Krásne pri Kultúrnom dome odkiaľ pretekári pokračovali až na Klubinu, kde bola točňa a po cyklotrase sa vrátili do cieľa v Krásne. Po skončení pretekov víťazom odovzdal ocenenia primátor mesta Krásna nad Kysucou, Ing. Jozef Grapa a starostka obce Klubina, Mgr. Božena Poliačková.

Už pri príchode posledných pretekárov do cieľa sa na námestí pred Kultúrnym domom začali zhromažďovať historické vozidlá v rámci 17. ročníka Beskyd Rallye 2014. V rámci zastávok v rôznych mestách sa tak aj v našom meste na chvíľu vrátil čas. Tí, ktorí na námestie prišli, mali možnosť pozrieť si až 150 historických vozidiel a silu zážitku umocňovala aj tematická hudba, ktorá sa ozývala námestím. Primátor mesta celý sprievod privítal a taktiež odovzdal ocenenie vybraným majiteľom vozidiel.

Zatiaľ čo na námestí ľudia obdivovali vozidlá, v areáli školy prebiehal 10. ročník tenisového turnaja vo štvorhre o pohár primátora mesta, ktorého sa zúčastnilo 8 dvojíc. Víťazmi sa stala dvojica Húšťava – Lopušan, ktorým primátor okrem cien odovzdal aj putovný pohár. Zároveň prebiehal v školskom areáli aj Streetball proti rakovine 2014. Výťažok z tejto akcie bol venovaný Lige proti rakovine a darované finančné prostriedky budú použité na zlepšenie podmienok pre pacientov onkologických ambulancií FNsP Žilina.

V rámci jedného dňa tak v Krásne nad Kysucou prebiehali štyri športové podujatia a aj vďaka vydarenému počasiu si priaznivci športu prišli na svoje.