Svätý Mikuláš rozdal stovky sladkých balíčkov

Dávať a nečakať dar. Taký je hlavný zmysel sviatku svätého Mikuláša, biskupa, ktorý pripadá na 6. decembra. Mikuláš je pre deti symbolom sladkostí, ovocia a iných darčekov.

V predvečer svätého Mikuláša zavítala do Krásna nad Kysucou ako každý rok, milá návšteva. Do mesta prišiel na koči, aby rozdal malým deťom sladké balíčky.

So svojím neodmysliteľným sprievodom anjela a čerta prešiel postupne celé mesto. Navštívil všetky mestské časti a sídliská, kde ho netrpezlivo očakávali nedočkavé deťúrence.

„V tomto roku sme zorganizovali Mikuláša trochu inak. Darčeky neodovzdával centrálne na námestí, ale prechádzali sme celým mestom. Bolo to technicky oveľa náročnejšie, lebo koníky museli prejsť niekoľko kilometrov, ale splnili účel. Poobede nám už dochádzali balíčky, aj keď sme ich zabezpečili viac ako minulý rok, preto som musel v supermarkete dokúpiť ďalšie čokoládové nádielky pre naše detičky“, povedal primátor.

„Dnes naše mesto dýcha tou pravou adventnou náladou. Deťom žiaria očká a majú radosť, že sa u nich zastavil sv. Mikuláš. A hoci nám ešte stále nenasnežilo, verím, že sa tak čoskoro stane. Rád by som zaželal všetkým Krásňanom, príjemné prežitie tohto čarovného obdobia, veľa zdravia, šťastia a spokojnosti, a aby všetky deti na celom svete boli milované, “ poprial primátor mesta Jozef Grapa.

Galéria k článku