Krásňanské osady zachytené fotoobjektívom Rudolfa Kuljovského

Slávnostné zahájenie výstavy, ktorá nesie názov Krásňanské osady sa uskutočnila v stredu 22. januára 2020 v Kultúrnom dome v Krásne nad Kysucou.

Autorom fotografií je rodák, Rudolf Kuljovský.

Výstavu zorganizovalo Kysucké kultúrne stredisko v Čadci /KKS/ v spolupráci s mestom Krásno nad Kysucou.

V úvode vernisáže sa predstavili Rudkovi obľúbení heligonkári Jarky Jelínkovej a nasledoval príhovor primátora Ing. Jozefa Grapu a riaditeľky KKS Mgr. Silvie Petrekovej.

Rudka Kuljovského všetci poznáme pod prezývkou „Rudy“ inak mu niekto nepovie. Spomínam si na jeho začiatky, keď fotografoval ako prvé futbalové zápasy, tam sme sa skamarátili a veru, je to už 10 rokov. Vždy ma promptne informuje, kde sa aké podujatie uskutoční a ak na niečo zabudnem, pozriem si jeho facebookový profil a hneď som v obraze. Rudko nikdy nezabudne na žiadnu mestskú akciu za čo mu ďakujem", povedal primátor Jozef Grapa.

„Rudko je kysucký fotograf, ktorý nechýba na žiadnom podujatí v našom regióne a všetci ho poznáme ako stále usmiateho a akčného chalana. Neúnavne dokumentuje všetko, čo sa deje v mestách a obciach Kysúc, uviedla riaditeľka Silvia Petreková.

Keďže bol Rudko v ten istý deň aj narodeninovým oslávencom, nechýbali ani srdečné gratulácie a darčeky od zúčastnených.

Medzi jeho záľuby patrí fotografovanie, filmovanie, turistika, šport a jeho srdce si získala i hra na heligónke. „S fotením je vždy veľa srandy aj zážitkov. Veľa ľudí som vďaka tomu stretol a spoznal. Každý víkend mám nejaké akcie a rád na ne chodievam,“ povedal Rudolf Kuljovský.

Na záver tejto milej akcie mu prišla zaspievať folklórna skupina Vrabčiar.

Výstava fotografií potrvá od 22.1. do 9.2.2020.

Výstava fotografií Rudolfa Kuljovského

Foto: made by Eduard Koprna

Galéria k článku