Oznámenie o úmysle vydať rozhodnutie o schválení návrhu programu starostlivosti o lesy

Oznámenie o úmysle vydať rozhodnutie o schválení návrhu programu starostlivosti o lesy a vyhlásení kategórie ochranných lesov pre lesný celok Krásno - stred, výzva na predloženie pripomienok k návrhu programu starostlivosti o lesy. Okresný úrad Žilina, odbor opravných prostriedkov, referát lesného hospodárstva ( ďalej len Okresný úrad Žilina) Vám oznamuje, že v rámci konania o vyhotovení programu starostlivosti o lesy pre lesný celok Krásno - stred bude vydané rozhodnutie o schválení návrhu programu starostlivosti o lesy a vyhlásení kategórie ochranných lesov.

Lesný celok zasahuje do okresov Čadca a Žilina a do lesného celku patria alebo zasahujú tieto katastrálne územia: Harvelka, Horná Tižina, Klubina, Lutiše, Nová Bystrica, Radôstka, Riečnica, Stará Bystrica, Zborov nad Bystricou.
V zmysle § 33 ods. 2 správneho poriadku Vám oznamujeme, že pred vydaním rozhodnutia máte právo nahliadnuť do spisového materiálu, vyjadriť sa k podkladom rozhodnutia, k spôsobu jeho zistenia, prípadne navrhnúť jeho doplnenie, resp. overiť zapracovanie Vašich podkladov, pripomienok a požiadaviek na vyhotovenie PSL predložených do 30.4.2019, kedy bol spísaný protokol o výsledkoch prerokovania správy o doterajšom hospodárení a o určení zásad na vyhotovenie programu starostlivosti pre lesný celok Krásno - stred na obdobie rokov 2020 - 2029.

Vaše pripomienky k návrhu PSL zasielajte písomne na adresu: Okresný úrad Žilina, odbor opravných prostriedkov, referát lesného hospodárstva, Vysokoškolákov 8556/33B, 010 08 Žilina, alebo emailom na adresu: martin.schestag@minv.sk.
Okresný úrad Žilina s prihliadnutím na ustanovenie § 35 odš. 5) vyhlášky č. 453/2006 Z.z. o hospodárskej úprave lesa a ochrane lesa Vám určuje na uplatnenie vyššie citovaného práva lehotu do 10 dní od doručenia tohto oznámenia, Pri doručovaní verejnou vyhláškou sa dňom doručenia považuje 15 deň od zverejnenia tohto oznámenia na úradnej tabuli Okresného úradu Žilina. Po uplynutí tejto lehoty bude vo Veci vydané predmetné rozhodnutie.

Návrh programu starostlivosti a podklady k vydaniu rozhodnutia o jeho schválení a vyhlásení kategórie ochranných lesov sú k dispozícii k nahliadnutiu na Okresnom úrade Žilina, odbore opravných prostriedkov, referáte lesného hospodárstva, UI, Janka Kráľa 4.

Výpis programu starostlivosti o lesy pre jednotlivých obhospodarovateľov lesov (čistopisy programu starostlivosti) a porastovú mapu lesného celku je možné na požiadanie zaslať aj e-mailovu poštu.

Bližšie informácie poskytne Ing. Martin Schestág tel. 041/5117414, 0902921640 mail: martin.sehestag@fninv.sk

Prílohy na stiahnutie