Oznámenie - odstráňovanie náletových krovín a drevín

Oznámenie - odstráňovanie náletových krovín a drevín z ochranného pásma ochrannej hrádze vodného toku Kysuca, rkm 18,810-19,260 v k. ú. Krásno nad Kysucou

Slovenský vodohopodársky podnik, š. p., resp. Správa povodia stredného Váhu I. bude vykonávať výruby krovín a drevín pri pravej strane ochrannej hrádze Kysuce od zaústenia Vlčovského potoka po lávku (návodná aj vzdušná strana + ochranné pásmo do šírky 4 m). Výrub bude realizovaný v mimo vegetačného obdobia v roku 2017/2018.

Drevná hmota sa ponechá na mieste, odovzdá sa Mestu, ako zástupcovi občanov, nakoľko parcely  majú zväčša veľké množstvo vlastníkov, prípadne sa menšie náletové dreviny zoštiepkujú a ponechajú na mieste.

Viacerí obyvatelia majú povysádzané pri a na ochrannej hrádzi okrasné stromy, živé ploty a pod. Žiadame obyvateľov, aby ich podľa možnosti presadili, resp. akceptovali výruby. Zároveň oplotenia by tam tiež nemali existovať, ako ani skládky rôznorodého materiálu.

Zväčšujúcim sa koreňovým systémom drevín môže dôjsť k porušeniu stability a tesnosti ochrannej hrádze. Pri dlhotrvajúcich zvýšených prietokoch by mohlo dôjsť až k porušeniu hrádze a následnému ohrozeniu majetkov občanov. Z toho dôvodu je potrebné realizovať výrub drevín a krovín z ochranného pásma ochrannej hrádze vodného toku Kysuca.

Bližšie informácie v prílohe.

Prílohy na stiahnutie