Vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže na nájom pozemkov

Mesto Krásno nad Kysucou vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž na nájom pozemkov za účelom výstavby bytových domov v lokalite Zákysučie, Krásno nad Kysucou

podľa § 9a ods.9 zákona č. 138/1991 Z. z. o majetku obcí a podľa § 281 až 288 Obchodného zákonníka o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

 

1. Identifikácia vyhlasovateľa OVS:

Názov: Mesto Krásno nad Kysucou
IČO: 00314 072
Sídlo: Mestský úrad, Ul. 1. Mája 1255
023 02 Krásno nad Kysucou

2. Názov OVS:

„OVS – nájom pozemkov za účelom výstavby bytových domov“

3. Predmet OVS:

Nájom pozemku pod bytový dom č. 19, 20 a 21, ktorý sa nachádza na parcelách č. 3755/18, 3755/19 a 3755/20. Navrhovateľ môže predložiť návrh na nájom pozemku iba pod všetky 3 bytové domy.

Účastník OVS na nájom pozemku za účelom výstavby bytových domov zároveň predloží vypracovanú projektovú dokumentáciu na realizáciu bytových domov v súlade s jestvujúcou bytovou zástavbou.

Účastník OVS na nájom pozemku za účelom výstavby bytového domu zároveň podá návrh aj na uzatvorenie zmluvy o budúcej kúpnej zmluve, v zmysle ktorej by Mesto Krásno nad Kysucou ako budúci kupujúci odkúpilo hotové byty v skolaudovanom bytovom dome z prostriedkov úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania a to v celkovej kúpnej cene za byty vo výške oprávnených nákladov stavby maximálne však vo výške oprávnených nákladov na obstaranie 1 m2 priemernej podlahovej plochy bytu podľa zákona NR SR č. 443/2010 Z.z. Zároveň mesto v zmysle tejto zmluvy o budúcej kúpnej zmluve kúpi technickú vybavenosť prislúchajúcu k bytovému domu, a to za predpokladu poskytnutia úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania a za kúpnu cenu vo výške finančných prostriedkov, ktoré mesto Krásno nad Kysucou získa z úveru na tento účel.

4. Lehota na podávanie návrhov nájomnej zmluvy a na zmluvu o budúcej kúpnej zmluve:

Do 08.12.2015 do 15:00 hod. v súlade so súťažnými podkladmi. Návrhy doručené po termíne, nebudú akceptované. Návrhy musia byť doručené s označením „OVS – nájom pozemkov za účelom výstavby bytových domov - NEOTVÁRAŤ“.

5. Lehota na oznámenie vybraného návrhu:

Vyhlasovateľ oznámi uchádzačom výsledky OVS písomne v termíne do 5 dní po nadobudnutí účinnosti uznesenia z najbližšieho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Krásne nad Kysucou (predpokladaný termín MsZ je 09.12.2015), ktorému budú výsledky MsZ predložené na schválenie.

6. Kontakt na zamestnanca mestského úradu, u ktorého je možné vyžiadať súťažné podklady:

Meno a priezvisko: Ing. Pavlína Kuricová

Telefón : 041 4308 911
E- mail : pavlina.kuricova@mestokrasno.sk
Podávanie informácií je možné telefonicky, e-mailom, osobné stretnutie za účelom nahliadnutia do podkladov je možné dohodnúť vopred telefonicky.

 

Ing. Jozef Grapa

primátor