Vzpierači excelovali na VIII. ročníku Memoriálu Ondreja Hekelu

Nové Mesto nad Váhom bolo v piatok a sobotu dejiskom ôsmeho ročníka Memoriálu Ondreja Hekela. V piatok sa súťažilo v kategórií mladších žiakov, kde malo Krásno nad Kysucou zastúpenie v podobe troch mladých silákov. V skupine chlapcov do 45 kilogramov bojoval René Nekoranec. Ten dostal v trhu nad hlavu 31 kilogramov a v nadhode si spravil osobák, keď pokoril rovných 40 kilogramov. Tento výkon vyniesol vzpieračom z Krásna nad Kysucou prvé miesto. V druhej skupine sa predstavili dvaja pretekári krásňanského klubu. Miroslav Škrobian ml. štartoval v kategórií mladších žiakov do 40 kilogramov. V trhu dostal nad hlavu 37 kilogramov a v nadhode ešte o 14 viac. Aj tento výkon bol najlepší v rámci kategórie, a tak klub z Kysúc zaknihoval už druhý zlatý kov.

Do tretice hájil farby klubu Martin Franek, ktorý štartoval v kategórií do 50 kilogramov. Martin podal výborný výkon, keď si v trhu aj nadhode spravil osobáky (trh 41 kg, nadhod 51 kg. V dvojboji nadvíhal spolu 92 kilogramov a zaknihoval tak zlatý hetrik pre Krásno nad Kysucou.

Súťaž s medzinárodným puncom pokračovala v sobotu. V druhý deň malo Krásno nad Kysucou v hre až poltucet vzpieračov. V kategórií do 62 kilogramov bojoval Benjamín Ďurčan. Ten nadviazal na spanilú jazdu svojich mladších oddielových kolegov. Štvrté zlato do zbierky Krásna nad Kysucou priniesol výkon 45 kilogramov v trhu a 65 kilogramov v nadhode. Daniel Nekoranec štartoval v kategórií do 69 kilogramov. V trhu dostal nad hlavu 45 kilogramov a v nadhode 60 kilogramov. Tento výkon stačil mladíkovi z Kysúc na pekné piate miesto. V kategórií do 75 kilogramov súperili o prvé miesto dvaja zverenci Miroslava Škrobiana. Marek Krištof aj Vladimír Macura už majú za sebou množstvo úspechov, a tak sledovať ich súboj bolo veľmi zaujímavé. Marek trhol 82 kilogramov a nadhodil 108 kilogramov, Vladimír trhol 85 kilogramov. a nadhodil 100 kilogramov. Zlato tak patrilo Krištofovi, ktorý v dvojboji nadvíhal 190 kilogramov, o 5 viac ako strieborný Macura.

Vzpierači z Krásna nad Kysucou mali zastúpenie aj medzi dievčatami, keď sa v kategórií do 44 kilogramov predstavila Diana Brodová. V trhu dostala nad hlavu 33 kilogramov a v nadhode 43 kilogramov. Vďaka jej výkonu pribudlo do zbierky úspešného klubu ďalšie zlato.

V kategórií dorastencov do 69 kilogramov bojoval Marián Poláček. Ten v trhu predviedol platné pokusy 85, 90 a 95 kilogramov. Ani v nadhode nenechal nič na náhodu a nad hlavu dostal 100, 105 a 110 kilogramov. Aj Marian stál tak na najvyššom stupni. V kategórií družstiev sa započítaval výkon mladšieho žiaka, staršieho žiaka a dorastenca, a tak si Krásno nad Kysucou bez akýchkoľvek problémov pripísalo ďalšie zlato.

Vzpierači z Krásna nad Kysucou sa z Nového Mesta nad Váhom vrátili s fantastickou bilanciou, keď spolu vybojovali sedem zlatých a jednu striebornú medailu. „Bolo to také ukončenie pred prázdninami, počas ktorých potrebujeme nabrať veľa nových síl a pripraviť sa na jesennú časť. Všetkým sa chcem poďakovať za skvelú reprezentáciu,“ povedal tréner Miroslav Škrobian.

Galéria k článku