Úspešné prestrihnutie pásky na ihrisku s umelou trávou

V sobotu 12. mája 2018 bol pre naše mesto a najmä pre krásňanských športovcov, zvlášť futbalistov, výnimočný a slávnostný. Práve v tento deň sa odovzdávalo prvé ihrisko s umelou trávou a umelým osvetlením v okrese Čadca.

Obyvatelia mesta i náštevníci cyklotrasy, ktorá vedie okolo spomínaného ihriska, zaregistrovali, že toto miesto bolo zarastené krovinami a postupne tu vyrastá športové dielo. Nové ihrisko s umelou trávnatou plochou vyrástlo na starom štrkovisku, ktoré dlhodobo chátralo.

Ihrisko má najväčšie parametre UEFA či už svojou rozlohou, alebo kvalitou, o čom sa mohlo presvedčiť 8 družstiev kysuckých prípravok, ktoré tu odohrali turnaj o pohár primátora mesta Krásno nad Kysucou. Víťazom sa stali domáci hráči.

1. Tatran Krásno nad Kysucou
2. Kysucké Nové Mesto
3. Horný Vadičov

Najlepší strelec - Tomáš Radlo z Kysuckého Nového Mesta.
Najlepší hráč - Matej Ondruška z Krásna nad Kysucou.
Najlepší brankár - Dávid Ondreáš z Lodna.

Veľkým zážitkom bolo i osobné odovzdávanie cien a medailí malým futbalistom z rúk prezidenta SFZ Jána Kováčika, primátora mesta Jozefa Grapu a ostatných hostí.

V úvode programu sa predstavili mažoretky Čadčanky z centra voľného času v Čadci s choreografiou “Na ľudovú nôtu“ a “Mamma Mia“. O slávnostné prestrihnutie pásky sa postaral prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, primátor Krásna nad Kysucou Jozef Grapa, predseda oblastného futbalového zväzu Kysúc Stanislav Špilo, zástupca generálneho sekretára pre operatívne riadenie a manažér integrity futbalu Peter Dedík, a bývalý reprezentant Zdeno Štrba.

„Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na rekonštrukcii tohto ihriska. V poslednom období hovoríme Krásnu, že je mesto športu. Máloktorému mestu na našej úrovni sa podarilo postaviť v tak krátkom čase niekoľko športových budov a ihrísk. Chcem sa poďakovať Slovenskému futbalovému zväzu za finančnú podporu. Náklady na ihrisko neboli malé. Stálo takmer 500-tisíc bez DPH. Z toho nám SFZ prispel sumou 150-tisíc eur, čo je veľká pomoc. Dúfam, že táto pomoc bude účelne využitá,“ povedal primátor Krásna nad Kysucou Jozef Grapa.

Prezident Ján Kováčik odovzdal na pamiatku primátorovi Jozefovi Grapovi podpísanú loptu reprezentantmi Slovenska a aj dres kapitána Martina Škrtela. Okrem otvorenia, nové ihrisko v sobotu posvätil aj farár Krásna nad Kysucou Marián Vojtek a premiéru na novom ihrisku mala aj domáca folklórna skupina Vrabčiar.

Galéria k článku