Na domácej pôde potvrdil svoje kvality vo vzpieraní Vladimír Macura

V Krásne nad Kysucou sa cez víkend konalo prvé kolo starších žiakov vo vzpieraní. V rámci skupiny Východ, ktorá bojovala o dôležité body práve na Kysuciach, si zmeralo sily sedem družstiev. Rovnaký počet tímov silného ročníka starších žiakov súperil v skupine Západ. Do Krásna nad Kysucou pricestovali Košice, Bobrov, Kysucké Nové Mesto, Družstevná pri Hornáde A a B, Ružomberok a partiu dopĺňal domáci Tatran. Súťažilo sa v troch kolách v trhu a nadhode technicky.

V prvej skupine sa predstavila domáca pretekárka Diana Brodová, ktorá v dvojboji nadvíhala 71 kg. Pre Daniela Nekoranca, ktorý trénuje len od septembra 2017, to bola premiérová účasť na súťažnom poli. Mladík krst ohňom zvládol a s piatimi platnými pokusmi nadvíhal v dvojboji 77 kg. V druhej skupine hájil farby domáceho celku Benjamín Ďurčan. Aj on zažil súťažný debut a podobne ako jeho oddielový kolega Daniel Nekoranec si počínal ako skúsený harcovník. V dvojboji dostal nad hlavu 104 kg a pre klub vybojoval 154,4392 sinclearových bodov. V tretej skupine bojovali o body až traja zverenci trénera Miroslava Škrobiana. Andrej Trúchly podal bezchybný výkon, keď zdolal pokusy v trhu aj v nadhode v plnom počte a v dvojboji nadvíhal 93 kg. Marek Krištof si v trhu spravil osobák, keď dostal nad hlavu 80 kg. V nadhode zvládol činku o váhe 98 kg. Na druhý a tretí pokus si dal naložiť 101 kg. Tento pokus Marekovi pri výraze spadol na zem, no nič to nezmenilo na tom, že to bol tretí najlepší výkon celej súťaže, ktorý činil 217,6130 sinclearových bodov.

Spomedzi všetkých pretekárov si najlepšie počínal Vladimír Macura, ktorý dostal nad hlavu 85 kg v trhu a 105 kg v nadhode. Talentovaný mladík potvrdil svoje kvality, keď v dvojboji pokoril rovných 190 kg. V skupine Východ skončilo Krásno nad Kysucou po prvom kole žiakov na druhom mieste výkonom 755,455 sinclearových bodov. V celkovom poradí je mužstvo z Kysúc na krásnom treťom mieste za Novým Mestom nad Váhom (777,7745 sinclearových bodov) a Družstevnou pri Hornáde A (779,9049 sinclearových bodov).

Galéria k článku