Úspešný 4. ročník Krásňankej cyklo 20tky

Posledný júlový víkend sa uskutočnil už 4. ročník Krásňanskej cyklo 20tky, ktorá na štart postavila vyše 70 pretekárov. Trať dlhá 20km viedla po cyklotrase od Kultúrneho domu v Krásne nad Kysucou na Klubinu a späť. Preteky otvoril zástupca primátora mesta Jaroslav Pagáč a poprial všetkým pretekárom veľa šťastia.

Víťazom sa stal  Vladimír Kormanec, ktorý štartoval s poradovým číslom jedna, tak obhájil svoj minuloročný titul a pásku preťal v čase 28:48 min. Pretekov sa zúčastnil aj poslanec Žilinského samosprávneho kraja Jozef Cech, ktorý si prišiel zašportovať a šťastne dorazil do cieľa. Okrem troch avizovaných kategórií, ženy bez obmedzenia veku, muži do 50 rokov, muži nad 50 rokov pribudli aj ďalšie dve, kategória deti a muži nad 60 rokov.

“Prvé tri ročníky a ešte ten nultý, ktorý im predchádzal, nám ukázali, že tu záujem o cyklistiku je. V úvodných rokoch sme chceli využiť ten fenomén cyklotrasy, ktorú poznajú široko – ďaleko, nielen na Kysuciach či v okolí Žiliny, ale aj v rámci celého Slovenska. Chceli sme dať možnosť zasúťažiť si cyklistom, nielen tým, ktorí sa tomuto športu venujú aktívne, ale aj rekreačným cyklistom. Teší ma aj fakt, že je tu veľa mladých ľudí, od detičiek po teenagerov. Aj to je jeden z motívov, dostať deti od počítačov k športu. Sú tu aj ľudia nad 60 rokov, takže vidno, že cyklistika je aj celkovo štýl života. Som zároveň nesmierne rád, že takto o rok už budeme mať na výber, ktorú vetvu cyklotrasy využijeme. Ešte tento rok chceme dokončiť cyklotrasu smerom na Dunajov, Oščadnicu, takže sa teším, že práve Krásno nad Kysucou bude takou križovatkou cyklotrás,“ povedal Jozef Grapa.

Sponzori: Mesto Krásno nad Kysucou, Žilinský samosprávny kraj, AUTOPROFIT s. r. o, Cyklošport, Reštaurácia Gazdovský Šenk, Potraviny Peter Ďurana, Gaja Vision s. r. o.

Médiá: Kysuce, MY KYSUCKÉ NOVINY, KYSUCKÝ Večerník, KTV, TES Media, s.r.o.

Konečné poradie Muži do 50 rokov:

1. Vladimír Kormanec TJ Tatran Krásno nad Kysucou 28:48, 2. Michal Šidlo Krásno nad Kysucou 29:10, 3. Filip Maxian Priatelia Kysúc 30:30.

Muži nad 50 rokov:

1. Juraj Ostrochovský Považská Bystrica 31:38, 2. Miroslav Kolenčík CK Turzovka 32:23, 3. Milan Poštek Priatelia Kysúc 34:53.

Muži nad 60 rokov:

1. Jozef Petráš Krásno nad Kysucou 36:32, 2. Peter Šuták CK Kysuce 37:13, 3. Anton Šuška CK Kysuce 37:23.

Ženy:

1. Marcela Červená Krásno nad Kysucou 34:35 2. Zuzana Maxianová Priatelia Kysúc 35:20, 3. Margita Kirkpatrick Raková 35:40.

Deti:

1. Sebastián Kuljovský 30:42 Krásno nad Kysucou, 2. Dominik Šumský 34:35 Krásno nad Kysucou, 3. Matej Poláček Ski Team Oščadnica 35:33.

Podrobnejšie výsledky nájdete na: http://www.kk-sporttiming.com/pretek-416/4-rocnik-krasnanskej-cyklo-20tky

 

 

Foto by: Ľ. Podoláková, R. Kuljovský

Galéria k článku