Zimné plávanie Krásňanských Mrožov.

Dňa 29.11.2015 o 14:00 hod sa konal druhý ročník zimného plávania v rieke Kysuca v Krásne nad Kysucou. Samotnej realizácií predchádzala usilovná práca organizátorov podujatia Krásňanské mrože a pracovníkov mestského úradu Krásno nad Kysucou so silnou podporou mesta v osobách pána primátor Ing. Jozefa Grapu a zástupca primátora mesta Jaroslavovi Pagáčovi.

Z druhého ročníka zimného plávania v rieke Kysuca mám len tie najlepšie pocity. Dôvody k pozitívnym pocitom z podujatia sú viac než pádne. Samotný priebeh bol bez nejakých organizačných zaváhaní , ale čo je najdôležitejšie, samotný účastníci, plavci a diváci, boli v dobrej nálade a na akcií sa bavili.

Tak, ako som povedal, konečne prišlo dobré počasie – pre mrožov a otužilcov. Teplota vzduchu bola 3 stupne celzia a teplota vody cca 0,8 stupňa. Mrože na takéto podmienky sú celkom zvyknuté. Postupne si zvykajú aj hosťujúci otužilci tučniaky, nanuky alebo ľadové medvede.

Prvý ročník bol v znamení tichej pokory a obáv, či to zvládneme a či vôbec niekto na akciu príde ? V prvom ročníku prišlo 30 otužilcov a priebeh bol zdarný a na Slovensku medzi otužilcami si vyslúžil pochvalu . Prejavilo sa to aj ďakovnými mailami primátorovi mesta Krásno nad Kysucou . V druhom ročníku úroveň podujatia bola posunutá trochu ďalej hlavne v potvrdení otvorených a priateľských vzťahov s otužilcami z celého Slovenska. Som presvedčený, že Krásňanske mrože v otužileckej obci zabezpečia úctu voči Kysuciam a mestu Krásno nad Kysucou.

Na druhom ročníku sa zúčastnilo 37 plávajúcich otužilcov so svojimi sympatizantmi a podpornými skupinami. Akcie sa zúčastnili turčianske nanuky, žilinské tučniaky, Ľadové medvede spod Zobora t,j. Nitrania a domáce Krásňanske mrože. Dvaja účastníci boli bez klubovej príslušnosti.

Galéria k článku