Mesto Krásno nad Kysucou oslávilo Deň Európskej spolupráce

Dňa 25.09.2015 sa v Bowlingovom centre v areáli futbalového štadióna TJ Tatran Krásno nad Kysucou uskutočnil bowlingový turnaj. Turnaj sa konal pri príležitosti osláv Dňa európskej spolupráce, ktorým si Európa každoročne pripomína množstvo medzinárodných projektov zrealizovaných práve vďaka rozvinutej cezhraničnej spolupráci.

V rámci podujatia boli formou výstavy fotografií prezentované výsledky a efekty projektu „Rozšírenie turistickej infraštruktúry pohraničia budovaním rekreačno – oddychových objektov v mestách Krásno nad Kysucou a Milówka“, ktorý je spolufinancovaný Európskou úniou z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007 – 2013.

Vďaka projektu boli v Krásne nad Kysucou v priestoroch pod tribúnou vybudované šatne so sociálnymi zariadeniami pre turistov, fitness centrum, lezecká stena, dvojdráha na bowling vrátane potrebného interiérového a sociálneho vybavenia a terasou s výhľadom na okolitú prírodu.

V našom partnerskom meste v poľskej Milówke vznikol nový športový areál s ihriskom na loptové hry s povrchom z umelej trávy, univerzálne ihrisko s polyuretánovým povrchom a Cesta zdravia, ktorej súčasťou sú 3 dráhy na beh a chôdzu a priestor na rôzne hry - guličky, kolky, pettang a pod. a skatepark.

Do turnaja sa zapojili zástupcovia mesta Krásno nad Kysucou, predstavitelia samospráv a verejnosti. Podujatie prebehlo v priateľskej atmosfére a veríme, že sa podobná akcia čoskoro zopakuje.

Loga

Galéria k článku