Mesto Krásno nad Kysucou bolo ocenené za podporu a rozvoj športu na Kysuciach

V posledných rokoch sa Mesto Krásno nad Kysucou venuje nielen výstavbe športovísk, ale i rozvoju jednotlivých športových odvetví. Mesto sa snaží vytvoriť pre športovcov vhodné podmienky a to nielen pre veľké športy ako je futbal, keď minulý rok bola do užívania odovzdaná nová tribúna so šatňami, ale aj pre menšie športy ako je vzpieranie, kde mesto zrekonštruovalo šatne, hygienické zariadenia, ale i netradičným športom ako je bowling, kde je vybudovaná automatická dvojdráha, alebo novovybudované fitnescentrum, či pre lezcov bola postavená lezecká stena. Taktiež stolný tenisti dostali do užívania niekoľko nových pinpongových stolov aby sa mohli zapojiť viacerí športovci, ktorí hrajú tenis súťažne, ale i mládež ktorá na týchto stoloch trénuje. Taktiež nemalé investície do športu mesto vložilo pre rekreačných športovcov, veď len vybudovanie cyklotrasy v dĺžke približne 25 km vyšlo na 3,5 mil. €. Okrem tohto materiálneho zabezpečenia je mesto Krásno aktívne i pri organizovaní športových podujatí, či už sú to cyklistické preteky, preteky v behu na lyžiach, súťaž v online korčuľovaní, organizovanie už tradičnej Krásňanskej desiatky, podujatie v tenise, či futbalové turnaje. Ale i netradične športy, ako je plávanie v ľadovej vode, či biatlonové preteky v zimnom či letnom období.

Táto činnosť nezostala nepovšimnutá a 1.6.2015 predseda olympijského klubu Kysúc Jaroslav Klus ocenil diplomom a pamätnou plaketou Mesto Krásno nad Kysucou za podporu a rozvoj športu na Kysuciach. Toto ocenenie i drobné upomienkové olympijské darčeky odovzdal na pôde mestského úradu do rúk primátora a poďakoval mu za spoluprácu. Taktiež primátor poďakoval pánovi Klusovi a celému Olympijskému klubu Kysuce za pomoc a spoluprácu a vyjadril presvedčenie, že táto spolupráca bude naďalej pokračovať počas celého roka a zintenzívni pred koncom olympijského cyklu keď Mesto Krásno nad Kysucou tak ako pred minulou olympiádou rado zorganizuje a privíta štafetu na podporu olympiády v Rio de Janeiro 2016.

 

Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007 – 2013

Tradicie nepoznaju hranice - loga

Galéria k článku