Prvé otužovanie Krásňanských mrožov

Pri príležitosti Krásňanských hodov a zahájenia činnosti klubu otužilcov – Krásňanských mrožov sa v nedeľu 30. novembra 2014 uskutočnilo plávanie otužilcov v rieke Kysuca, vedľa výrobne asfaltu pri starej ceste I/11. Presne o 14:00 hod. sa stretla partia 28 odvážlivcov, aby si zaplávali a otužili svoje telo. Po úvodnom príhovore a technických pokynoch šéfa Krasňanských mrožov Milana Kubatku sa slova ujal primáror mesta Krásno Jozef Grapa a poprial mrožom veľa zdravia a príjemnú vodu. Potom už sa mrože pripravili na vstup do vody a po hymne otužilcov postupne všetkých 28 plavcov a plavkýň vošlo do vody, ktorá mala 1°. Vo vode pobudli zhruba 5 až 10 minút a vyšli na breh vysmiaty a osviežený. Po oblečení sa zohriali teplým čajom. Akcia sa vďaka počasiu a organizátorom vydarila za čo im patrí vďaka.

POĎAKOVANIE:

Vážený pán primátor, pán Ing. Jozef Grapa,

aj touto cestou Vám chcem za seba i za členov klubu otužilcov Tučniaky Žilina poďakovať za milé a úprimné prijatie pri prvom ročníku plávania otužilcov v Krásne.

Pre všetkých účastníkov akcie bolo veľmi príjemné vidieť, že ste si ako primátor mesta našiel čas na to, aby ste sa podujatia osobne zúčastnil, bezprostredne privítal účastníkov, bol po celý čas prítomný, dokonca osobne odovzdal diplomy a upomienkové darčeky a s každým si podal ruku, či prehodil pár slov. Bolo z toho cítiť, že máte o vec živý záujem, že iniciatívu občanov v meste vítate a že miestni organizátori akcie majú Vašu plnú podporu.

Je to pre nich veľkým povzbudením a záväzkom súčasne. Sme radi, že rodina otužilcov na Slovensku sa rozrastá a že aj na Kysuciach sa našli aktívni ľudia, ktorí takouto formou chcú prispieť k upevneniu svojho zdravia, telesnej i duševnej odolnosti a že to chcú robiť nielen pre seba, ale aj pre ostatných občanov svojho mesta.

Veríme, že toto podujatie si v Krásne vytvorí každoročnú tradíciu a prispeje k spestreniu a obohateniu spoločenského a športového života mesta.

Veľa zdravia a úspechov v pracovnom i osobnom živote praje

Mgr. Jozef Repčík
vedúci klubu otužilcov Tučniaky Žilina

Galéria k článku