V meste prebieha jarné upratovanie

V zime bola vyhlásená mimoriadna situácia a mesto sa trápilo s návalom snehu, na ktorý si už azda ani nespomenieme. Snehovú kalamitu sme zvládli, ale následky môžeme vidieť teraz, po roztopení snehu.

Práve v jarných mesiacoch máme o to prác navyše, veď posypové materiály sme použili päťnásobne až šesťnásobne viac ako v minulom roku, Je nevyhnutnosťou aby bolo kamenivo z chodníkov a ciest odpratané.

S jarným upratovaním sa začína koncom marca, začiatkom apríla, pretože môže ešte stále nasnežiť. Mestský podnik odstraňuje posypový materiál z chodníkoch a z ciest, aby sa pohodlnejšie chodilo peším, ale aj preto, aby v ovzduší nelietali prachové častice.

Dúfame, že sa nám v čo najkratšom čase podarí viac ako 100ton posypového materiálu zozbierať. V prípade nepriaznivého počasia vrátenia sa zimy budeme dočisťovať miestne komunikácie i po druhýkrát, lebo pre zlepšenie života v meste stojí dvojitá námaha.

Primátor mesta vyjadruje vďaku občanom, ktorí sa pripojili a zapojili sa do jarného upratovania či už v okolí svojho rodinného domu a určite aj spoluobčanom, ktorí upratujú na verejnom priestranstve.

Vietor rozvíri hladinu a šíri prach všade navôkol, preto dúfame, že sa pani zima už nevráti a prenechá svoje žezlo teplým slnečným lúčom, prichádzajúcej pani jari.

Galéria k článku