Zavedenie parkovaného plní svoj účel

Pred pár týždňami sa spoplatnilo parkovanie pred zdravotným strediskom. Mesto toto parkovanie nezaviedlo z dôvodu získania finančných prostriedkov, ako si niektorí neoprávnene domýšľali, ale z dôvodu regulácie parkovania pred zdravotným strediskom. V tejto lokalite bola neúnosná dopravná situácia najmä v doobedňajším hodinách a pacienti, často invalidi, ľudia pohybujúci sa s barlami, alebo ľudia v horúčkach hľadali miesto na zaparkovanie stovky metrov od svojho lekára, nakoľko parkoviská pred zdravotným strediskom boli plne obsadené.

Po analýze sme zistili, že tam parkujú autá celý deň, niektoré aj týždeň aj z iných lokalít, ktoré zaberali miesta pre pacientov, ktorí išli k svojim lekárom. Vzhľadom k tomu, že žiadne dopravné značenie neumožnilo regulovať dopravu sme sa s odborníkmi na dopravné riešenia zhodli, že jediným riešením tejto zložitej situácie je zavedenie parkovného.

Za krátky čas pacienti, lekári ale aj ľudia, ktorí bývajú v blízkosti sa presvedčili, že tento rázny krok sa osvedčil a na parkoviskách pred zdravotným strediskom je po celý deň kde zaparkovať, taktiež ranné dopravné kolízie, keď sa popred zdravotné stredisko nedalo prejsť zo sídliska a na sídlisko Struhy zmizli a ulica Dr. Hálka je prejazdná tak, ako ostatné ulice.

Ospravedlňujeme sa niektorým jednotlivcom, ktorým sme sťažili možnosť zaparkovať pred zdravotným strediskom, ale zlepšili sme situáciu stovkám chorých, invalidov a ľudom so zdravotným postihnutím, ktorí opäť majú kde zaparkovať. Ďakujeme i všetkým za uznanlivé slová za zlepšenia parkovania pred zdravotným strediskom. Financie, ktoré sa vyzbierajú z parkovania nepôjdu nikde inde len do rozpočtu mesta. K tejto aj keď malej čiastke mesto priloží ďalšie svoje prostriedky, ktoré budú slúžiť na zlepšenie situácie s parkovaním v Krásne nad Kysucou.

Galéria k článku