Začal sa magický advent

Advent je obdobím, kedy sa kresťania pripravujú na príchod Ježiša Krista a obdobie duchovnej prípravy Vianoc. Je to čas, kedy by sme mali spomaliť tempo všedných dní a pripomenuli si aj iný rozmer života, ako je ten materiálny.

Mesto Krásno nad Kysucou zhotovilo unikátny adventný veniec, ktorý je umiestnený na fontáne pred mestským úradom a je pre všetkých obyvateľov mesta, ale aj pre tých, ktorí si ho nestihli zadovážiť.

V sobotu večer sa v kostole posväcovali adventné vence a sviečky, ale tento špeciálny, prišiel pán dekan osobne požehnať na námestie. Primátor mesta Jozef Grapa pripomenul symboliku adventného venca a poďakoval všetkým zúčastneným pri zapálení prvej adventnej sviece, ktorá symbolizuje MIER.

„Skonštruovanie venca na námestí bola výborná myšlienka a hneď v prvý adventný večer splnila očakávania, keďže prišlo veľa ľudí a pri vianočnom punči sme sa spoločne porozprávali, zastali a milo ma prekvapil aj záujem rodín odfotiť sa pri adventnom venci.“ uviedol primátor Jozef Grapa.

Plameň Nádeje by nikdy nemal v Tvojom živote vyhasnúť. A každý z nás by mal plamene Mieru, Viery, Lásky a Nádeje neustále udržiavať zapálené.

Galéria k článku