Výťažok z SMS hlasovania z vianočného koncertu

Vianočný koncert “V slovenskom betleheme“, ktorý sa uskutočnil v decembri minulý rok, mal veľký ohlas nielen v meste, ale i v širokom okolí. Priamy prenos sprostredkovala verejnoprávna televízia RTVS a tak spopularizovala naše mesto a náš folklór.

Koncert z kostola Sv. Ondreja bol príležitosťou nielen pre známych profesionáloch, ale aj malých, či starších folklóristov. Už pri príprave koncertu sa primátor mesta Ing. Jozef Grapa dohodol s organizátormi, že časť zo zaslaných SMS hlasov bude poskytnutý na podporu folklóru v meste Krásno nad Kysucou.

Dňa 24. júla 2018 sa všetky súbory, ktoré reprezentovali mesto na vianočnom koncerte “V slovenskom betleheme" spolu stretli a bol im rozdelený výťažok z avizovaných zaslaných sms hlasov divákov.

Celkovo sa prerozdelilo 2000€ medzi FSk Vrabčiar, DFS Sedmohlások, DFS Drevárik a heligonkárov Jarky Jelínkovej zo ZUŠ Krásno nad Kysucou. Už pri prevzatí finančného príspevku, všetci prítomní si boli vedomí, kam poputujú peniaze.

Pri tejto príležitosti bol odovzdaný aj finančný príspevok na sumu 582€ pre najmenších športovcoch v Krásne nad Kysucou, ktorý použijú na nákup športových potrieb a pomôcok pre deti. Financie boli vyzbierané ako dobrovoľný príspevok na Gurmánskom festivale za ochutnávku jedál, ktorý sa uskutočnil dňa 24. júna 2018.

Galéria k článku