Revitalizácia sídliska Struhy v Krásne nad Kysucou

Sídlisko Struhy v Krásne nad Kysucou patrí medzi jedno z najväčších sídlisk, ktoré sa v našom meste nachádzajú. Vzhľadom na to, že bolo zastaralé, neupravené a nedisponovalo s dostatočným množstvom možností, ako stráviť voľný čas obyvateľov mesta, primátor Krásna nad Kysucou, Ing. Jozef Grapa, podnikol ďalší krok k tomu, aby rodiny s deťmi mali v blízkosti domova šancu tráviť voľné chvíle spolu, na čerstvom vzduchu v kruhu priateľov a známych. Dosiahli sme to prostredníctvom moderného detského ihriska. Bolo očividne dobrou voľbou zrealizovať predmetnú investíciu, nakoľko sa z ihriska každý deň ozýva detský smiech a džavot.

Nezabúdame však aj na obyvateľov, tých skôr narodených, či turistov, ktorých do Krásna nad Kysucou pribúda čoraz viac, nakoľko je u nás k dispozícií unikátna cyklotrasa, momentálne rozšírená až do susedného Poľska, ako aj malebné okolité osady, kde si na svoje príde nejeden vyznávač turizmu.

Žilinský samosprávny kraj nám pomohol spolufinancovať dve nové parkové lavičky spolu so stojanom pre bicykle na spomínanom sídlisku, kde si môžu naši spoluobčania oddýchnuť, posedieť, vymeniť si pekné slová a zaspomínať si, ako to bolo v Krásne nad Kysucou kedysi a porovnať, ako to je teraz.


Kým sa deti hrajú na ihrisku, mamičky si zasa môžu predať pár rád, skúseností, zasmiať sa a bezpečne dohliadať na svoje ratolesti z pohodlia lavičiek a v dostatočnej blízkosti svojich detí. Evidujeme množstvo pozitívnych ohlasov od všetkých  obyvateľov sídliska Struhy, že chýbajúce či zničené lavičky konečne nahradili nové a aj keď je to oproti iným, veľkým projektom malá kvapka v mori, teší nás, že si ľudia vedia veci vážiť a posúva nás to vpred.

Žilinský samosprávny kraj

Galéria k článku