Nové mechanizmy

Služby, ktoré zabezpečuje mestský podnik pre obyvateľov mesta, sa snažíme každý rok skvalitňovať, vylepšiť, či už pri zimnej, alebo letnej sezóne. Mesto priebežne dopĺňa svoj inventár novou technikou, aby sa služby postupne rozširovali. Po vybavení zberného dvoru, sme zakúpili zametacie auto, ktoré sa využíva pri zimnej údržbe ciest a v v letnom období na údržbu zelene.

Mesto disponuje s finančnými prostriedkami na nákup techniky bez leasingu. Vzhľadom k tomu, že súčasné mechanizmy už nestíhajú zabezpečiť kosenie trávy v požadovanom rozsahu, mesto zakúpilo prídavné zariadenie na motorové stroje, ktoré radikálne urýchľujú údržbu zelene. Nové mechanizmy na kosenie trávy budú v zimných mesiacoch využívané na odhŕňanie chodníkov od snehu.

V súčasnosti je vypísaná súťaž na verejné obstarávanie nového traktora, ktorý bude využitý na zimnú údržbu ciest a v lete na odvoz materiálu a údržbu mestského majetku. Naše mesto sa rozrastá, pribúdajú nové komunikácie, bytovky na sídlisku Zákysučie, tieto investície sú nevyhnutné, preto veríme, že občania pocítia nákup nových mechanizmov pri skvalitnení služieb v meste.

Galéria k článku