Mesto Krásno nad Kysucou oslavovalo 17. narodeniny vo veľkom štýle

Prvý september je sviatkom ústavy SR a práve v tento deň v roku 2001 získalo naše mesto Krásno nad Kysucou oficiálne štatút mesta a oslavovali sme už sedemnáste narodeniny.

V sobotu poobede patrilo pódium zdatným vzpieračom, kedy sa uskutočnil v poradí už druhý ročník Súťaže vo vzpieraní o pohár primátora mesta. Svojou účasťou nás poctil aj Ondrej Kružel, účastník olympiády z roku 2016.

Slávnostný večer odštartovala speváčka Michaela Martykánová /produkcia KOMA/ a rockovú zábavu rozprúdila legendárna kapela METALINDA, ktorá je už 35 rokov na slovenskej hudobnej scéne. V jej podaní zazneli nezabudnuteľné hity ako Slnko nevychádzaj, Ján Amos džínový, či Zaľúbená žaba. Po prvýkrát zavítal medzi nás aj MICHAL DAVID Revival, vlastným menom Ján Bartoš, ktorý už ako malý inklinoval ku klávesom a nadviazal na nekonečne dobrú zábavu svojimi nestarnúcimi diskotékovými hitmi. Fantastiká zábava ďalej gradovala diskotékou do neskorých ranných hodín.

Nedeľa patrila slávnostnej svätej omši, ktorú celebroval dekan ICLic. Mgr. Marian Vojtek a kaplán Mgr. Michal Tichý. Anjelským spevom ju sprevádzala spevácka skupina Makabi. Po svätej omši sa posvätili sochy troch kráľov Gašpar, Melichar a Baltazár, ktoré chýbali do vyrezávaného betlehema.

Poobede vypukla súťaž mladých hasičov - Požiarny útok s vodou o pohár primátora mesta, kde hasiči z Krásna skončili na peknom 3. mieste.

Nedeľné počasie nám síce moc neprialo, ale ani neodradilo, aby slávnostný galaprogram odštartoval skvelý umelec a zabávač Štefan Skrúcaný, ktorý svojim remeslom vyčaroval úsmev na tvári každému návštevníkovi. Primátor mesta v príhovore srdečne pozdravil hostí a vyjadril vďaku za to, že naše mesto sa rozrastá a zveľaďuje.

V poobedňajších hodinách nás zabávala "vychodňarska" satirická skupina DRIŠĽAK, ktorá svojou temperamentnosťou, spevom a hlavne ľahučkým humorom zabávala ľudí na námestí. Vystúpila aj domáca folklórna skupina Vrabčiar, ktorá srdečne zagratulovala primátorovi mesta Ing. Jozefovi Grapovi k jeho okrúhlemu životnému jubileu a odovzdala mu symbolický darček ako aj vzpierači, spevácka skupina Makabi, či hasiči.

Tento rok zavítali medzi nás aj silné ženy a predviedli svoje majstrovské kúsky, za čo si zaslúžili obdiv a veľký potlesk.

Vo večerných hodinách oslavy Dni mesta zavŕšili vystúpením hudobnej reggae skupiny POLEMIC a to bola topka za tohtoročnými oslavami mesta Krásno nad Kysucou.

Galéria k článku