Mesto je pripravené na zimu s novým Zetorom

Síce to tak nevypadá, ale pomaly sa blíži zimné obdobie a mesto sa pripravuje na údržbu miestnych komunikácii. Okrem odborných zamestnancov je v súčasnosti potrebná aj kvalitná technika, preto mesto vymenilo starú techniku za novú, či už pri zbere komunálneho, separovaného odpadu, pre údržbu zelene, či zametacie auto a úspešne pokračuje ďalej pri výmene techniky na zimnú údržbu ciest.

„Bolo potrebné zakúpiť novú techniku na údržbu komunikácii v mestskej časti Kalinov vzhľadom k tomu, že jestvujúca technika nespĺňa požadované parametre a hrozilo, že dôjde k vyradeniu stroja z prevádzky počas zimy a to sme si nemohli dovoliť. Ešte v lete sme vyčlenili finančné prostriedky a zahájili súťaž na nákup nového výkonnostne väčšieho traktora, ktorý bude mať prednú radlicu s možnosťou šírkového nastavenie. Kvalitný stroj bude slúžiť počas celého roka a v meste bude využívaný na práce, ktoré v meste vykonáva mestský podnik.“ uviedol primátor mesta Jozef Grapa.

Najväčšiu radosť z nákupu nového traktora Zetor Proxima HS120 majú vodiči, ktorí postupne dostávajú nové stroje a niektorí si už ani nepamätajú, že ešte pred pár rokmi jazdili na starých tridsaťročných vozidlách bez kúrenia, klimatizácie a iných moderných prvkov, ktoré zvyšujú kvalitu práce, ale aj pracovné podmienky zamestnancov.

Galéria k článku