Medzinárodný zimný zraz turistov

V dňoch 25. – 28. januára 2018 sa uskutočnil 51. Zimný zraz KST a stretnutie TOM, 10. Medzinárodný zimný zraz turistov v susednej obci Oščadnica, kde sa prihlásilo viac ako 1500 účastníkov z celého Slovenska, ale i zahraničia.

Tohtoročná zima nepriniesla vhodné snehové podmienky pre bežkárov, tak využili trať Bystrickej cyklomagistrály turisti. V rámci poznávania Kysúc a turistických zaujímavostí, sa delegácia zimného turistického zrazu zastavila aj u nás. Spolu s primátorom mesta Ing. Jozefom Grapom si prezreli bohatú expozíciu vlastivedného múzea, ktorá dýcha históriou a ako sami prezradili, dozvedeli sa nové informácie o Kysuciach, ich osídľovaní a histórii. Po prehliadke ich primátor srdečne pozval na mestskú radnicu, kde ich oboznámil s vývojom a perspektívou mesta. S nadšením priznal, že bol milo prekvapený, ako niektorí členovia poznajú naše mesto Krásno nad Kysucou, najmä časť slovenskej delegácie, ktorá sa s rešpektom vyjadrila k pozitívnemu rozvoji nášho mesta a v poslednom období zaregistrovali aj nové investície.

Debata by ďalej pokračovala do neskorých hodín, no vzhľadom k ďalšiemu programu členov zimného zrazu turistov, sa museli rozlúčiť s prísľubom, že naše mesto ešte navštívia spoločne aj so svojimi priateľmi.

Galéria k článku