Maturanti SOŠ drevárskej a stavebnej sa lúčili so školou

Maturitné skúšky majú už za sebou a práve v piatok 1. júna nastal ten dlho očakávaný deň, posledný raz v školských laviciach a po slávnostnom odovzdaní maturitných vysvedčení sa rozletia každý iným smerom. Niektorí pôjdu študovať na vysoké školy a ďalší vhupnú rovno do zamestnania. Ešte posledný stisk ruky, možno aj slza, ktorá stečie dolu lícom. Veď nikdy sa už nevrátia krásne študentské rôčky, prežité v stredoškolských laviciach.

Tradičná slávnostná rozlúčka opäť pripomenula, že ubehol ďalší školský rok a zo Strednej odbornej školy drevárskej a stavebnej v Krásne nad Kysucou odchádzajú maturanti. S úsmevom na perách, prichádzajú do Kultúrneho domu, aby sa rozlúčili so školou, ktorá zaplnila študentské roky ich života. Ich mladší spolužiaci sa s nimi lúčili kultúrnym programom a vedenie školy pripravilo pre nich slávnostne odovzdanie maturitných vysvedčení, ktorému predchádzalo oceňovanie tých študentov, ktorí boli niečím výnimoční. Či už to bola vynikajúca reprezentácia školy v rôznych súťažiach a tiež reprezentácia mesta.

S maturitnými ročníkmi sa prišiel rozlúčiť celý pedagogický zbor školy a tiež primátor mesta Jozef Grapa. Ten vo svojom príhovore ocenil ich úspechy či už v rámci štúdia, alebo reprezentácie školy a mesta. Cenu riaditeľa SOŠ drevárskej a stavebnej dostal Ján Šutiak zo 4.A triedy za dobre výsledky v odborných súťažiach a za olympiádu v Nemeckom jazyku. Rada rodičov školy udelila cenu absolventke Tatiane Kadlecovej zo 4. B triedy za reprezentáciu školy v športových súťažiach, za aktívnu činnosť na projektoch školy a v súťaží Zelena škola. V odborných vedomostných súťažiach a výborne študijné výsledky v teoretickom vyučovaní, odbornom výcviku a za vzornú reprezentáciu v športových súťažiach ocenili týchto absolventov, Antona Strýčka, Kristínu Dolníkovú, Kristínu Šeligovú, Annu Jarabicovú a Michaelu Čentákovú za reprezentáciu školy na základných školách všetci ocenení sú zo 4. B triedy. Za vzornú reprezentáciu školy v odborných a športových súťažiach ocenila škola Petra Horňáka. Dávid Turiak si prevzal ocenenie za reprezentáciu školy v odborných súťažiach, Martin Jurák za olympiádu v Nemeckom jazyku a šach. Posledným oceneným bol Dominik Dorociak za vynikajúce študijné výsledky.

Galéria k článku