Krásňania prejavili ľudskosť a prišli podporiť benefičný koncert

V dnešnej uponáhľanej dobe a v čase, keď žijeme čoraz rýchlejšie, je potrebné sa na chvíľu zastaviť. Vianoce, čas, kedy sme si bližší ako inokedy a snažíme sa zabudnúť na bežné problémy. Vianoce v nás prebúdzajú tie najkrajšie pocity a snažíme sa s nimi podeliť so svojimi blízkymi a drahými. Hľadáme úprimné ľudské porozumenie a túžime po láskavom ľudskom dotyku. Je to veľké tajomstvo a bohatstvo života.

Práve tento čas vianočný v nás prebúdza tie lepšie stránky, a preto sa viac ako inokedy snažíme byť k sebe priateľskí, milí, ohľaduplní a aj viac počúvame jeden druhého.

Vianoce, keď sa tešíme, že budeme v rodinnom kruhu so svojimi blízkymi. Žiaľ, sú rodiny, ktorým pri štedrovečernom stole budú chýbať ich najbližší. O to je tragickejšie, keď pri stole chýba otec aj mama... Ich prítomnosť sa nedá ničím nahradiť.

Práve z tohto dôvodu, na tretiu adventnú nedeľu 16. decembra 2018 kinosála Kultúrneho domu v Krásne nad Kysucou dýchala prajnou atmosférou benefičného koncertu pre sestry Korchánové. Krásňania ukázali, že keď je potrebné, vedia sa spojiť a pomôcť iným.

„Rodičovskú lásku im nemôžeme nahradiť, ale prajeme si, aby pochopili, že v našich srdciach je kus citu a lásky, ktorú im chceme obetovať, preto sme sa spojili a chceme pomôcť finančne aj materiálne v neľahkej životnej situácii“, uviedol primátor mesta Jozef Grapa.

Na koncerte sa zúčastnilo približne 300 divákov, čo svedčí o spolupatričnosti a spolu prispeli sumou 1 000€. Sestry si prevzali z rúk primátora mesta aj šek v hodnote 500€ ako dar od mesta.

Veľké ĎAKUJEM patrí všetkým, ktorí prispeli dobrovoľným vstupným na benefičnom koncerte, zamestnancom a študentom Strednej odbornej školy drevárska a stavebná, ktorá prispela finančnou poukážkou 250€ na sedaciu súpravu, zamestnancom mestského úradu a poslancom mestského zastupiteľstva. Ďakujem patrí aj jednému z najväčších zamestnávateľov v meste, riaditeľovi firmy Eliastech s. r. o. pánovi Lee, ktorý ako prvý prejavil ochotu prispieť sponzorským darom a venoval sestrám automatickú práčku.

Za réžiu a prvotnú myšlienku zorganizovať benefičný koncert ďakujeme moderátorke Zuzane Zuzčákovej Gacíkovej a viac ako sto účinkujúcim: Tanečný odbor - žiaci (ZUŠ), Detský folklórny súbor Drevárik (ZUŠ), Heligonkári Jarky Jelinkovej (ZUŠ), Súrodenci Mária a Martin Birtusovi, Detský folklórny súbor Sedmohlások (ZŠ), Folklórna skupina Vrabčiar.

„Pevne verím, že pri hľadaní nového bývania pre sestry Korchánové sa zapoja aj ostatní podnikatelia, alebo subjekty a spoločne nájdeme vhodné riešenie. Veď práve Vianoce sú tým, čo v nás vzbudzuje príjemné pocity a krásne spomienky. “ uviedol primátor mesta.

Na záver podujatia zaznela najznámejšia koleda Tichá noc, svätá noc...., ktorá neodmysliteľne patrí k Vianociam.

Galéria k článku