Atraktívna parková zeleň

Nielen návštevníci, ale aj obyvatelia mesta oceňujú pozitívny prístup úpravy zelene, ktorá vznikla v okolí námestia. Minulý týždeň sa dokončila realizácia posledného verejného priestoru v tejto časti, ktorý bol značne zanedbaný a kazil celkový dojem vzhľadu námestia.

“Po porade s architektom a záhradníkom som sa rozhodol s úpravou tohto verejného priestranstva na malú oddychovú zónu, ktorá je v súčasnosti už sprístupnená verejnosti. V minulosti kazil dojem nielen z estetického hľadiska, ale aj z bezpečnostného, bol nevyhovujúci a často pre zlú rozhľadnosť a bujnú vegetáciu dochádzalo k neprehľadnej situácii.“ povedal primátor mesta Ing. Jozef Grapa.

Pôvodná vysoká zeleň sa odstránila a okolitý neupravený terén bol oddelený oporným múrikom. Nasadená zeleň zahŕňa kery, kvety a dominantou je krásna jedľa, ktorá bude slúžiť ako vianočný mestský strom, keď vyrastie. Vybudovaný chodník a lavičky spríjemnia oddych občanom, ktorí sa pohybujú v tejto lokalite.

V budúcnosti sa pripravuje alternatíva sochy zakladateľa nášho mesta, alebo drevený reliéf, ktorý by symbolizoval história nášho mesta.

Galéria k článku