Workshop Krásno nad Kysucou - Atraktívne pre život i turizmus

Prvý historický workshop, ktorý sa uskutočnil v dňoch 21. – 23. apríla 2017 v meste Krásno nad Kysucou priniesol veľa pozitívnych ohlasov. Pozvanie prijalo viac ako dvadsať mladých architektov zo Slovenska, Českej republiky a Poľska, aby nám pomohli vymyslieť atraktívnejšie mesto Krásno nad Kysucou nielen pre súčasných obyvateľov, ale aj pre život a turizmus.

Cieľom workshopu bolo zoznámiť sa s okolím s problémami, výsledkami dotazníkového prieskumu, návšteva celého územia vrátane osád. V otvorenej diskusii sa odprezentovali brainstormingové návrhy, vzájomná konfrontácia nápadov architektov a výber problémov k riešeniu.

V piatkovom večernom programe odzneli zaujímavé prezentácie jednotlivých architektov a vernisáž fotografií a v prezentácií Mgr. Adama Buchtu sme sa dozvedeli o histórii a rozvoji mesta Krásno nad Kysucou. Primátor mesta Ing. Jozef Grapa sa venoval územnému plánu a pripravovaným projektom.

Záverečným výsledkom workshopu je predbežný koncept s drobnými urbanistickými , architektonickými, dizajnérskymi a inými zásahmi v meste. Ako sa vyjadil primátor mesta, je otvorený novým možnostiam, novým víziám a s nadšením budeme očakávať konečné výsledky workshopu, ktoré budú prezentovať architekti na vernisáži už v máji 2017.

Galéria k článku